Majka izgorele dece: Nisam mogla da ih spasem

Izvor: Blic, 27.Sep.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka izgorele dece: Nisam mogla da ih spasem

Sanja (3), Anđelka (5) i Milenko (9) Stanković nastradali su juče u požaru koji je izbio sat posle ponoći u novobeogradskom naselju Dr Ivan Ribar. Majka Živana (27) spasla je samo bebu Milutina. Dvanaest sati posle tragedije majka je označena kao glavni krivac za smrt dece. Uhapšena je, a na predlog Trećeg tužilaštva u Beogradu sud joj je odredio pritvor do 30 dana.

Majka je kroz suze govorila o tragediji koja se desila.

- Legla sam da spavam u baraci kad je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izbila velika vatra, veliki plamen. Htela sam da izađem napolje s mojom decom.

Ona kaže da je unutra u trenutku nesreće bila mušema i mala sveća.

- Spasila sam samo jedno dete, koje je bilo unutra sa mnom - kaže ona.

Na pitanje zašto nije spasla i ostalo troje dece, koji su bili s njom u istoj prostoriji, ona kaže da nije mogla. Spavala sam. Velika je vatra bila, veliki požar. Nemam više nikog, samo ovog malog - kaže ona kroz suze.

Vatra je izbila u baraci u kojoj su Stankovići živeli oko mesec dana, a požar je izazvala sveća koju su ostavili da gori kada su otišli na spavanje.

- Živana i deca su spavali. Odjednom je izbio požar, Živana se jedva izvukla sa bebom. Nažalost, nismo mogli da spasemo ostalu decu - priča Sneža Stanković, Živanina sestra od tetke.

Peto dete, Bane (7), izbeglo je požar jer je te noći spavalo kod Sneže Stanković. Potresena Živana jedva je mogla da opiše šta se dogodilo.

- Htela sam da ih spasem, da se vratim po njih... Bila sam unutra i spavala sa najmlađim detetom. Uspavala sam ih nakon večere, a zatim sam otišla u krevet. Odjednom je buknula vatra. Sve je tako brzo izogorelo - pričala je Živana za „Blic“ neposredno pre hapšenja.

Živana Stanković je živela sama sa petoro dece u baraci od 20 kvadrata napravljenoj od kartona i dasaka. U nehigijenskom naselju nema struje i vode, kao ni asfaltiran put. Sve staze su u lošem stanju, a prilaz barakama je izuzetno otežan zbog blata. Živanine komšije kažu da su uslovi za život nepodnošljivi, a da većina njih živi od sakupljanja kartona i plastičnih boca.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Majka izgorjele djece: Nisam mogla da ih spasem

Izvor: Cafe.ba, 27.Sep.2014

Sanja (3), Anđelka (5) i Milenko (9) Stanković nastradali su juče u požaru koji je izbio sat poslije ponoći u novobeogradskom naselju Dr Ivan Ribar...Majka Živana (27) spasila je samo bebu Milutina. Dvanaest sati poslije tragedije majka je označena kao glavni krivac za smrt djece. Uhapšena je,...

Nastavak na Cafe.ba...

Majka izgorele dece: Nisam mogla da ih spasem

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2014

Sanja (3), Anđelka (5) i Milenko (9) Stanković nastradali su u požaru koji je izbio u novobeogradskom naselju Dr Ivan Ribar. Majka Živana (27) spasla je samo bebu Milutina. Dvanaest sati posle tragedije majka je označena kao glavni krivac za smrt dece. Uhapšena je, a na predlog Trećeg tužilaštva...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.