Izvor: CrnaHronika.rs, 18.Apr.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majci smrskao lobanju

Dobrivoja Stanojevića (56) iz Zaplanjske Toponice uhapsila je policija kao osumnjičenog za brutalno ubistvo svoje majke Nikolke (83), u njihovom porodičnom domu. Niška policija je saopštila da se sumnja da je Stanojević u periodu od 12. do 15. aprila u kući zadao više udaraca u glavu i telo majci, nanevši joj povrede od kojih je ona preminula.
Kako saznajemo, starica je nađena sa smrskanom lobanjom na spratu kuće, pokrivena mušemom, a posle uviđaja je naložena obdukcija tela. Meštani Zaplanjske Toponice, koji su zgranuti ovim zločinom, kažu da je Stanojević imao psihičkih tegoba i da je nekoliko puta bio na lečenju u bolnici u Gornjoj Toponici kod Niša.
Jednom prilikom, kako vele, i policajci su ga jurili oko seoske česme dok ga nisu sustigli i sa zdravstvenim osobljem prebacili na bolničko lečenje.
- Kada bi se zalečio, vratio bi se kući i bio bi neko vreme miran - priča Ljubomir Denić, prvi komšija Stanojevića.
STRUJA
PREMA priči meštana Zaplanjske Toponice, Dobrivoje Stanojević je u četvrtak uveče isključio struju u kućama, iz samo njemu znanih razloga. Predstojeća istraga trebalo bi da utvrdi čime je nesrećnoj majci naneo smrtonosne povrede na glavi.
U Zaplanjskoj Toponici kazuju i da je Dobrivoje znao da popije i da mu je majka branila alkohol, pa je zbog toga dolazilo i do svađa. Međutim, niko ni u najcrnjim slutanjama nije mogao da pretpostavi da će Dobrivoje da podigne ruku na svoju majku.
Nikolka Stanojević, iako u poodmaklim godinama, pokušavala je da brine o bolesnom Dobrivoju. Posle smrti supruga i prvog sina, živeli su u dve spojene kuće. Majka u prizemlju novosazidane, a sin na spratu stare kuće.
- U četvrtak uveče je bila kod mene i dogovorili smo se da u nedelju idemo na groblje - kaže Branislava Kostadinović, koja se najviše družila sa Nikolkom. - U petak je zatečena zaključana kapija na ulazu u njihovo dvorište, a ona se nije odazivala ni na telefonske pozive.
Komšije su pomislile da je Nikolka možda otišla u Leskovac kod rođaka, ali kada su u nedelju dobili informaciju da nije odlazila kod njih, posumnjali su da se nešto desilo. Obavestili su policiju, koja je istog dana u kući Stanojevića zatekla stravičan prizor.
- Nije nam jasno kako se obrela na spratu kuće, jer pre toga se nikada nije pela tamo - kaže Ljubomir Denić.
Osumnjičeni Dobrivoje Stanojević je policiju dočekao u dvorištu, a kada je pronađena njegova mrtva majka, odbio je svaki razgovor sa policajcima.
Povezane vesti:
Ubio majku motikom, a telo tri dana krio u kući
Izvor: novosti.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.