MUP o slučaju “Jovanjica“: Postupamo po prijavi nadležnih

Izvor: RTS, 03.Dec.2019, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP o slučaju “Jovanjica“: Postupamo po prijavi nadležnih

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević rekao je, "povodom nastavka spekulacija od strane pojedinih političara u vezi sa zaplenom narkotika na poljoprivrednom dobru u Staroj Pazovi", da je potpuno netačno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova dužno da, nakon dobijanja dozvole za uzgajanje, izađe na teren i utvrdi šta je posađeno na poljoprivrednim gazdinstvima, saopštio je MUP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Konkretno za izdavanje dozvole za uzgajanje konoplje i nadzor procesa uzgajanja nadležno je Ministarstvo poljoprivrede, i to je jasno definisano Zakonom o psihoaktivnim supstancama i Pravilnikom o uslovima za gajenje konoplje. MUP postupa u slučajevima kada ima prijavu od nadležnog ministarstva da su uočene okolnosti koje ukazuju na mogućnost da su konoplja ili delovi konoplje upotrebljeni za nedozvoljenu proizvodnju ili, naravno, kada ima operativna saznanja", naveo je Kovačević.
Policija je krajem novembra na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane.
Uhapšen je P. K., odgovorno lice firme "Jovanjica" u čijem je vlasništvu poljoprivredno dobro, kao i svi zaposleni u toj firmi. Zaplenjena je marihuana i dva pištolja.
MUP je nakon hapšenja saopštio da su zaplenjena 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika sirove biljke. Ukupna težina zaplenjene droge je 3.954 kilograma.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.