MUP: U Prokuplju uhapšeno dvoje zbog zelenaštva

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2018, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: U Prokuplju uhapšeno dvoje zbog zelenaštva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju uhapsili su Z. K. (1975) i M. K. (1981), oboje iz Prokuplja, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo zelenaštvo.

Kako je saopštio MUP, Z. K. je "žrtve“ uglavnom birao iz socijalnih grupa sa garantovanim primanjem u vidu dečjeg dodatka, materijalne pomoći i slično, kojima je davao novac na pozajmicu uz ugovaranje nesrazmerne "kamate".

Prilikom davanja pozajmica, kao garanciju je od >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oštećenih zahtevao da mu predaju na uvid neko od rešenja za određena primanja, da mu potpišu blanko "naloge za isplatu iz pošte" i da mu predaju svoju ličnu kartu.

Prilikom uplate na račun oštećenih, osumnjičeni Z. K. je s tim dokumentina preko svoje supruge M. K, koja je šalterski radnik pošte u Prokuplju podizao novac sa računa tih osoba i zadržavao za sebe kao ratu za pozajmljeni novac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju MUP-a.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.