Luku Jovanovića verovatno usmrtio mini-moris stranih tablica

Izvor: Radio 021, 11.Avg.2014, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luku Jovanovića verovatno usmrtio "mini-moris" stranih tablica

Vozač koji je ubio Luku Jovanovića (21) 25. jula na Brankovom mostu u centru Beograda, najverovatnije je vozio crveno-crni "mini-moris kantrimen" sa italijanskim ili švajcarskim tablicama.

Do tog zaključka došla je policija posle pregleda video-zapisa sa nekoliko kamera.

U ovom trenutku više od 150 policajaca angažovano je u istrazi oko rasvetljavanja smrti Luke Jovanovića. Od proizvođača ovog vozila, posredstvom biroa Interpola, zatraženi su podaci o kupcima crvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "kantrimena", pregledaju se snimci kamera iz Beograda tri meseca unazad, sa naplatnih rampi, ali i graničnih prelaza...

U toku je i veštačenje video-zapisa sa nekoliko ugostiteljskih objekata, a analiziraju se i bazne stanice mobilne telefonije. Istovremeno, beogradski policajci kontrolišu i auto-limarske radnje, ali i servise kako bi eliminisali mogućnost da je bezobzirni vozač prefarbao automobil ili eventualno popravio oštećenja. U toku je i istraživanje da li neko od naših gastarbajtera vozi ovakav model "mini-morisa".

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da je u toku i analiza delova automobila, pronađenih nakon udesa i da se, u saradnji sa Interpolom, traga za vozilom. Prate se, kaže, i svi granični prelazi. Analiziraju se video-snimci od te noći, kao i administrativna linija.

Ministar je istakao da je rešavanje ovog slučaja prioritet za srpsku policiju i dodao da niko neće biti zaštićen od odgovornosti. On je naveo i da je srpska policija, pored dopisa Interpolu i onoga što preduzima kriminalistička policija, uradila intervju i poligrafska testiranja sa svim građanima, koji su vlasnici istih vozila u zemlji. Neki od njih su isključeni iz dalje istrage.

Na Brankovom mostu nalazi se najmanje 4 do 5 kamera koje su zadužene za snimanje saobraćaja na ovoj prometnoj saobraćajnici.

"Zato i čudi da nema upotrebljivog snimka automobila kojim je nesavesni vozač ubio Luku Jovanovića", kaže direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Srbije Damir Okanović.  "Na, da tako kažem, krajevima te deonice imamo dve kamere, jednu koja snima vozila koja prolaze "žutom trakom" i drugu koja beleži prolazak vozila na crveno."

Uz te dve, navodi Okanović, ovde se nalazi i nekoliko, takozvanih protočnih kamera koje snimaju tok saobraćaja. On dodaje i da je na uglu Brankove i Pop Lukine takođe kamera.

Lukin otac Bojan obavestio je sve one koji imaju bilo kakve informacije o nesreći na Brankovom mostu, da je broj telefona 065/44-54-996 aktivan, ali i da mogu da sa njim kontaktiraju mejlom - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Luka Jovanović preminuo je 26. jula u Beogradu, dan pošto je na njega na Brankovom mostu naleteo vozač "mini kantrimena", dok je Jovanovović gurao svoj automobil. Policija još nije uspela da pronađe vozača zbog čega Lukin otac Bojan Jovanović protestuje na mestu gde mu je sin ubijen.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.