Izvor: Politika, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni policajci oteli vozača i 700.000 evra

Novi Sad – Saradnjom policijskih uprava u Novom Sadu i Beogradu, pripadnici MUP Srbije rasvetlili su za rekordno vreme do sada neviđenu hajdučiju koja se dogodila prekjuče, kasno po podne, na magistralnom putu Titel – Lok, na području koje je u nadležnosti Policijske uprave u Novom Sadu, saznaje "Politika" iz policijskih izvora.

Naime, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo razbojništva na toj saobraćajnici slobode su lišeni Saša S. (33), Aleksandar B. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << (22) i Dejan M. (35), sva trojica iz Beograda.

Oni se sumnjiče da su na pomenutom putu, koristeći putnički automobil sa policijskim tablicama, na kome je bilo ugrađeno i rotaciono svetlo, po svoj prilici prema veoma preciznom scenariju koji će tek rasvetliti istraga, preprečili vozilom kolovoz u trenutku kada je saobraćajnicom nailazio kamion jedne novosadske firme koji je bio natovaren velikim količinama cigareta i karticama za dopunu mobilnih telefona, čija je ukupna vrednost premašila 700.000 evra.

Ne sluteći ništa loše, vozač kamiona je na njihov znak da zaustavi vozilo, odmah stao, verujući da je reč o uobičajenoj kontroli saobraćaja. Međutim, osumnjičeni su iznenada odmah nasrnuli na vozača, bukvalno ga izvukli iz šoferske kabine i strpali ga u putničko vozilo. Potom su se automobilom u kojem je bio i vozač uputili ka Gardinovcima, i kod mesta Dolma stavili mu lisice na ruke, odnosno vezali za jedno drvo i pobegli.

Vozač, čije ime u interesu istrage za sada nije saopšteno, uspeo je da se oslobodi tek posle tri sata kada je već pao mrak i o tome što je pre mogao obavestio organe gonjenja.

Trojica "savremenih hajduka", zahvaljujući saradnji pripadnika dve policijske uprave, nisu, međutim, imali mnogo sreće i ubrzo su pohvatani na delu, u vikend-naselju Ripanj kod Beograda, baš u trenutku kada su obavljali pretovar cigareta. Međutim, prema našim saznanjima, jedna osoba koja je, takođe, u vezi sa ovim nesvakidašnjim razbojnicima, još je u bekstvu, i intenzivno se radi na njenom pronalaženju. U međuvremenu je utvrđeno da su policijske tablice i rotaciono svetlo ukradeni sa jednog službenog auta u vlasništvu MUP-a.

Trojici uhapšenih određen je takozvani policijski pritvor do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Novom Sadu.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.