Lažni inspektori Interpola varali Smederevce

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2011, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni inspektori Interpola varali Smederevce

Policija u Smederevu uhapsila je Novicu Đ. (48) iz Vrbovca i Snežanu T. (39) iz Smedereva zbog sumnje da su se lažno predstavljali kao članovi Interpola i prevarom oštetili više desetina građana, saopštila je Policijska uprava u tom gradu.

Uhapšeni Novica Đ. i Snežana T. (39) su se lažno predstavljali kao direktor Regionalnog centra Interpola za jugoistočnu Evropu i direktorka za područje Balkana, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, Novica Đ. i Snežan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << T. su naveli više osoba da pohađaju kurseve i polažu testove, jer su Interpolu, navodno, potrebni novi službenici u Srbiji. Polaznici su plaćali kurs 200 evra, a policiji je do sada prijavilo prevaru više od njih 30. Sumnja se da bi broj prevarenih mogao da bude viši od 100, piše u saopštenju.

Kako je saopšteno, polaznicima kurseva su lažni članovi Interpola obećavali da će, nakon obuke i testiranja, imati prioritet kod zapošljavanja i da će im plate u Interpolu biti od 2.000 do 5.000 evra.

U toku "obuke", kako je navedeno, polaznici su snosili razne troškove za predavanja, testiranja, seminare i provere sposobnosti, tako da su pojedini oštećeni i za 3.500 evra.

Kursevi i testiranja izdržljivosti održavali su se u Smederevu, Soko Banji, Velikom Gradištu i Gračanici, a na planini Ozren obavljani su kondicioni teštovi i testovi opterećenja.

Policija je navela da je u automobilu N. Đ. nađen pištolj CZ kalibra 9 milimetara, koji je on nosio, iako je imao odobrenje samo za posedovanje, te je tako počinio i krivično delo nedozvoljenog nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni će biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, a kriminalistička policija ispituje sve okolnosti u kojima su činjene prevare.

Policija je pozvala sve građane koji su tako prevareni da prijave slučaj na broj 026/633-127.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.