Izvor: B92, 23.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna priča o atentatu na Karića

Beograd -- Priča u vezi sa atentatom na Bogoljuba Karića je izmišljena, a motiv je bio novac.

Ivan Marković iz Niša priznao je u policiji da je celu priču u vezi sa atentatom na Karića, koja se pojavila u medijima, izmislio, i da je želeo da iskoristi situaciju jer je ovih dana pratio vesti, pa je pomislio da tako može doći do nekog novca.

Načelnik Odeljenja za javni red i mir u SUP-u Beograd Đokica Drašković za B92 kaže da je utvrđeno da je Marković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sitan kriminalac koji je želeo da dobije nagradu od Karića tako što će mu navodno spasti život. Drašković navodi da je tužilac saslušao Markovića, privedenog na osnovu prijave Advokatske kancelarije Šoškić, koja je policiji navela da joj se Marković prijavio sa informacijom da je dobio posao da ubije Bogoljuba Karića za 600.000 evra.

"Radi se o osobi koja je kockar i koja je do skora boravila u inostranstvu, gde je imala problema sa zakonom, u Nemačkoj. Posle konsultacija s tužiocem, kada je utvrđeno da nema elemenata krivičnog dela, izvršena je konsultacija sa sudijom za prekršaje, gde se sudija izjasnio da ni tu nema elemenata prekršaja. Osobu smo priveli sudiji za prekršaje zbog neprijavljivanja boravka, u skraćenom postupku, a sudija je izrekao novčanu kaznu zbog tog prekršaja, 4.000 dinara", kaže Drašković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.