Lavrov kritikovao vojnu intervenciju SAD

Izvor: Akter, 27.Sep.2014, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov kritikovao vojnu intervenciju SAD

Ministar inostranih poslova Rusije, Sergej Lavrov kritikovao je u subotu u govoru u Ujedninjenim nacijama američki vojni intervencionizam

"Vašington je otvoreno proglasio da ima pravo da jednostrano koristi silu svuda da bi branio svoje interese", rekao je ruski ministar u govoru na zasedanju Generalne skupštine UN.

"Vojno mešanje je postalo norma, uprkos jadnom rezultatu vojnih operacija SAD poslednjih nekoliko godina", rekao je Lavrov pominjući intervencije u Iraku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Libiji i Avganistanu.

Rusija koja podržava Siriju, smatra da Vlada u Damasku treba da se uključi u koaliciju protiv vojske "Islamske države", pogotovo što je Damask "jasno stavio do znanja da je spreman da se pridruži", rekao je Lavrov.

Sjedinjene Države, zajedno s koalicijom niza zemalja, većinom arapskih, od početka ove nedelje izvode avionske napade na položaje vojske "ISlamske države" na teritoriji Sirije. Sjedinjene Države od početka avgusta bombarduju i položaje te vojske u Iraku.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Ruski ministar Lavrov kritikovao vojnu intervenciju SAD

Izvor: Blic, 28.Sep.2014, 10:43

Ministar inostranih poslova Rusije, Sergej Lavrov kritikovao je u subotu u govoru u Ujedninjenim nacijama američki vojni intervencionizam..."Vašington je otvoreno proglasio da ima pravo da jednostrano koristi silu svuda da bi branio svoje interese", rekao je ruski ministar u govoru na zasedanju Generalne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.