Lajen: Pojedinačne nabavke ugrozile bi EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2021, 18:06

Lajen: Pojedinačne nabavke ugrozile bi EU

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen priznala je, ponovo, moguće propuste u nabavci vakcine, ali istovremeno odbacuje da su prekasno naručene, i upozorila da već danas EU mora da se priprema za scenario u kojem virus više ne može biti dovoljno suzbijen aktuelnim vakcinama.

"Da smo ranije spoznali teškoće masovne proizvodnje, onda bi ranije na svim nivoima umanjili prevelika očekivanja za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brzom vakcinom", navela je Fon der Lajenova u autorskom tekstu za "Frankfurter algemajne cajtung".

Istakla je da je već danas neophodno da se vrše pripreme za scenario u kojem virus više neće moći biti dovoljno suzbijen aktuelnim vakcinama i dodala da zbog toga EU tesno sarađuje sa naukom i industrijom, kako bi se što brže razvile vakcine protiv budućih sojeva.

Kao pouku iz propusta protekle godine kazala je trebalo bi proširiti kapacitete proizvodnje u Evropi.

Fon der Lajenova je kazala da je suludo i misliti da bi ranije zaključenje sporazuma vodilo do bržih isporuka.

Prema njenim rečima, problem je u kompleksnom procesu proizvodnje i nedostatku važnih sastojaka.

"Da, traje možda duže da se odluke donose od strane 27 članica", priznala je predsednica Evropske komisije.

Ona kazala da bi Nemačka i druge države mogle same obaviti kupovinu vakcina, ali s mogućim posledicama po jedinstvo Evrope, zajedničkog tržišta i blagostanja.

"To bi ugrozilo osnove Evrope", smatra Ursula fon der Lajen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajen: Pojedinačne nabavke vakcine bi ugrozile osnove EU

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2021

BERLIN - Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen priznala je, ponovo, moguće propuste u nabavci vakcine, ali istovremeno odbacuje da su prekasno naručene, i upozorila da već danas EU mora da se priprema za scenario u kojem virus više ne može biti dovoljno suzbijen aktuelnim ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.