LUKA BOJOVIĆ PUCAO NA ŠOKA I ANDRIJU

Izvor: Kurir, 17.Mar.2011, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUKA BOJOVIĆ PUCAO NA ŠOKA I ANDRIJU

BEOGRAD - Zemunci ga slušali bez pogovora! Odbegli Luka Bojović postao je vođa „zemunskog klana“ posle ubistva premijera Zorana Đinđića, smrti Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića, a svoju moć učvrstio je nakon hapšenja Milorada Ulemeka Legije

BEOGRAD - Zemunci ga slušali bez pogovora!

Odbegli Luka Bojović postao je vođa „zemunskog klana“ posle ubistva premijera Zorana Đinđića, smrti Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića, a svoju moć >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << učvrstio je nakon hapšenja Milorada Ulemeka Legije.

Kako se navodi u optužnici Specijalnog tužilaštva protiv Bojovića, pošto je postao vođa „zemunaca“ on je organizovao likvidacije, a lično je učestvovao u pokušajima ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, kad je sa Sretkom Kalinićem pucao iz automobila u pokretu.

- Nedović i Drašković našli su se na meti jer ih je krivio za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana - navodi se u optužnici.

Sretko Kalinić posvedočio je da je Zoran Nedović Šok preživeo pokušaj ubistva jer je Miloš Simović bio loš vozač „automobila za likvidacije“, pa se zakucao u bankinu, a automatska puška je tada Sretku Kaliniću ispala iz ruku.

- Bojoviću je tada ispala „zbrojevka“, za koju mi je rekao da ju je dobio od Željka Ražnatovića Arkana - ispričao je istražiteljima Kalinić, koji je optužen uz Luku Bojovića.

Ubistvo Branka Jevtovića Jorge, kako je Kurir pisao, Bojović je naručio zbog „ranijih nesuglasica“.

- Prilikom ubistva Branka Jevtovića Jorge on je Kalinića dovezao na lice mesta, sačekao ga u automobilu i onda mu pomogao da pobegne - navodi se u optužnici.

U novom „zemunskom klanu“ poštovana su stroga pravila unutrašnje discipline i bespogovorno izvršavana naređenja Luke Bojovića, koji je sve odluke donosio sam.

- On je okupio oko sebe odbegle članove - Aleksandra i Miloša Simovića, Vladimira Milisavljevića, Milana Jurišića, Sretka Kalinića, kao i kasnije ubijene Iliju Novovića i Cvetka Simića - navodi se u dokumentu tužilaštva.

Okupljali se u Beogradu zbog ubistava

Sretko Kalinić rekao je da su odbegli „zemunci“ boravili na relaciji Španija-Hrvatska-Srbija i da su u Beograd dolazili samo da bi ubijali.

- U pokušaju ubistva Andrije Draškovića učestvovao je i Vladimir Milisavljević, zvani Vlada Budala, koji je specijalno zbog toga doputovao iz Španije. Miloš Simović umeo je da se uspaniči prilikom likvidacija i zato je Vlada Budala došao da vozi automobil za likvidaciju - ispričao je Kalinić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.