Kumovi pripucali zbog novca od droge

Izvor: Glas javnosti, 13.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kumovi pripucali zbog novca od droge

BEOGRAD - Dežurni istražni sudija Okružnog suda u Beogradu juče je posle isteka redovnog radnog vremena počeo sa saslušanjem devetoro osumnjičenih za razbojništva, iznude, trgovinu drogom i krađu automobila. S obzirom na prirodu krivičnih dela za koja se terete gotovo je izvesno da će im svima biti određen jednomesečni pritvor.

Grupa je uhapšena posle pucnjave koja se u utorak dogodila u Novoj Pazovi, u kojoj niko nije ozbiljnije povređen, a čiji su glavni akteri kumovi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dok je motiv - novac.

Lisice su stavljene na ruke Marku LJubiću (23), Obradu Peiću (23), Nikoli Jeremiću (23), Pavlu Popržanu (23), Draganu Niniću (39), Darku Stojanoviću (23), Vladimiru Piljagiću (29) iz Nove Pazove, kao i Miloradu Ristivojeviću (23) i Milošu Munjizi (20) iz Stare Pazove.

Ova organizovana kriminalna grupa je, kako je juče zvanično saopštila policija, osumnjičena da je tokom 2007. i 2008. godine počinila nekoliko pljački banaka, pošta, benzinskih pumpi i menjačnica na teritoriji Beograda, Inđije, Stare i Nove Pazove. Takođe, sumnja se i da su pojedinci na teritoriji Novog Beograda „otimali“ vozila.

LJubiću, Peiću i Jeremiću na teret se još stavlja i pokušaj ubistva Ostoje Popržena, koji je inače kum s Peićem. Oni su 10. februara, oko 14.30, u Novoj Pazovi nemaskirani ušli u porodičnu kuću Ostoje Popržena u Karađorđevoj ulici, i uz pretnju oružjem, tražili mu 5.000 evra na ime duga, udarajući ga po glavi i telu. Oštećeni je, međutim, uspeo da se domogne lovačke puške i da iz nje ispali nekoliko projektila okrznuvši Jeremića po glavi.

Na to su trojica osumnjičenih odgovorili tako što su iz pištolja koje su imali kod sebe, pripucali na Popržena, ali ga nisu pogodili. Kada su napustili kuću u Karađorđevoj ulici otišli su kod Munjize kom su predali oružje da bi ga on zakopao u zemlju, a potom su Jeremića odvezli u Dom zdravlja da bi mu bila pružena medicinska pomoć. Jeremić je, kako je policija juče saopštila, tu i uhapšen.

Komšije iz Karađorđeve ulice, sudeći prema navodima medija, nešto su drugačije opisale događaj navodeći da u dvorište Popržena jesu uletela trojica momaka, Obrad Peić, koji im je kum, s još dva svoja prijatelja, ali da su novac, navodno od duga za drogu, tražili od Miše Popržena, Ostojinog sina.

- Mišu su zatekli u dvorištu. Odmah su počeli da ga šamaraju i tuku, a onda je, nekoliko minuta kasnije, iz kuće izašao Ostoja. Nosio je pušku i počeo da puca. Nastala je jurnjava. Obrad i njegovi prijatelji su krenuli da beže.

FALSIFIKATORI DOLIJALI U KRUŠEVCU

Dejan Nikolić (39) iz Kruševca i Goran Mladenović (44) iz Trstenika uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su falsifikovali isprave. Kako je saopštila policija, oni su u dužem vremenskom periodu falsifikovali lična dokumenata, vozačke dozvole, vize, diplome o završenim višim školama ... Pretresima stanova osumnjičenih ta dokumenta su nađena, a policija nastavlja da radi na identifikaciji ostalih počinilaca.

Nista novo u Mafijaskoj Srbiji. Sve je to ogledalo duhovne i moralne bijede Srba danas, nazalost.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banda iz Pazove harala dve godine!

Izvor: Press, 13.Feb.2009

Devetočlana kriminalna grupa iz Nove Pazove, koju je policija uhapsila posle žestoke pucnjave u utorak oko 15 sati u Karađorđevoj ulici u ovom gradu, tokom protekle dve godine izvršila je seriju pljački!. .Na meti bande, čiji su svi članovi odranije dobro poznati policiji, bile su banke,...

Nastavak na Press...

Dužnika vezali za džip i vukli po njivi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2009

BEOGRAD - Posle pokušaja ubistva Ostoje Popržana u utorak u njegovoj kući u Novoj Pazovi policija je uhapsila četvoricu osumnjičenih...Kako je naveo list "Blic" reči svog neimenovanog sagovornika, reč je o kriminalcima koji su imali običaj da maltretiraju ljude koji im duguju pare za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.