Krivične prijave protiv falsifikatora dopisa Ministarstva pravde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2021, 16:47

Krivične prijave protiv falsifikatora dopisa Ministarstva pravde

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da će biti podnete krivične prijave protiv tvoraca neistinitih i lažnih dopisa i deljenja fotografija tih nepostojećih dopisa Ministarstva na društvenoj mreži Tviter, saopšteno je iz njenog kabineta.

Najoštrije je osudila deljenje fotografija falsifikata tog navodnog dopisa u čijem zaglavlju je kao adresat označena Advokatska komora Srbije, a u kojem se navodi da će suštinski Ministarstvo pravde posegnuti za smanjenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << visine nagrade za rad advokata za odbrane po službenoj dužnosti.

"Deljenje fotografija nepostojećih dopisa na društvenoj mreži Tviter svedoči o zlonamernim pokušajima dela zainteresovane javnosti da naruši odnose predstavnika advokature i njihovog matičnog ministarstva. Napominjem da je Ministarstvo pravde reagovalo podnošenjem krivične prijave nadležnom tužilaštvu još povodom ranijih istupa iste vrste za vreme mandata prethodnog ministra", navela je Popović.

Ona je dodala da će se još jednom obratiti nadležnom tužilaštvu i pozvati ga da otkrije tvorce neistinitih i lažnih dopisa odnosno da ispita sve okolnosti ovog slučaja, kako bi odgovorni što pre bili privedeni zakonu i kako bi se i ubuduće sprečilo neodgovorno i neprofesionalno ponašanje pojedinaca sračunato na uznemiravanje advokatske profesije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarka pravde Srbije najavila krivičnu prijavu zbog lažnog dopisa o naknadama za advokate

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Maj.2021

Ministarka pravde Srbije, Maja Popović, najavila je danas podnošenje krivične prijave protiv odgovornih za "falsifikovanje" dopisa u kojem se tvrdi da će taj resor navodno smanjiti iznos naknade za rad advokata branilaca po službenoj dužnosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.