Izvor: RTS, 22.Okt.2020, 13:54

Krivična prijava za neovlašćeno izvođenje arheoloških radova

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šidu podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv petorice muškaraca sa područja Sremske Mitrovice i Šapca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno izvođenje arheoloških radova.
Njih je policija zatekla u ataru Šida prilikom oranja i pretraživanja zemljišta metal-detektorima.
Kod njih su pronađena 132 metalna novčića za koje se sumnja da potiču iz antičkog perioda i koji će biti poslati na veštačenje i procenu.
Takođe, od osumnjičenih su oduzeti i metal-detektori.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAŽILI NOVČIĆE IZ ANTIČKOG DOBA Krivična prijava protiv pet muškaraca zbog neovlašćenog izvođenja arheoloških radova

Izvor: Blic, 22.Okt.2020

Policija u Šidu podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv petorice muškaraca sa područja Sremske Mitrovice i Šapca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno izvođenje arheoloških radova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.