Krijumčar oružje platio 2.400 evra

Izvor: Blic, 18.Maj.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krijumčar oružje platio 2.400 evra

BEOGRAD – Boban Velimirović (39) iz Beograda, koji je u nedelju uhapšen na graničnom prelazu Horgoš, kada je u svom „volvou” švedske registracije pokušao da prokrijumčari dva revolvera, pištolj i dve automatske puške „kalašnjikov”, prodavcima u Srbiji oružje je platio 2.400 evra, saznaje „Blic”. Oružje je, kako je „Blic” pisao, trebalo da prokrijumčari u Švedsku, a naša i policija te zemlje na severu Evrope istražuju u čijim rukama je trebalo da završe pištolj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << revolveri i „kalašnjikovi” i kakva im je bila namena.

U nastavku akcije presecenja kanala krijumčarenja oružja operativci Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su Zorana Savkovića (43) iz Beograda, koji je, kao i Velimirović, rodom iz Begaljice kod Grocke. U istrazi je utvrđeno da je Velimirović od Savkovića kupio pištolj, za koji je, prema nezvaničnim informacijama, platio 400 evra. Policija je pretresla i Savkovićev stan, gde nije nađeno oružje.

Ubrzo posle pronalaženja oružja u specijalno napravljenom bunkeru u gepeku Velimirovićevog „volvoa”, uhapšeni su i Radiša Pavlović (41) iz Beograda i Zoran Radišić (54) iz Smedereva. Oni su takođe osumnjičeni za prodaju oružja. Prema saznanjima „Blica”, Velimirović je od Pavlovića kupio dva revolvera i platio ih 1.200 evra. Od Zorana Radišića, taksiste iz Smedereva, kupio je dva „kalašnjikova”, od kojih je svaki platio 400 evra. U Radišićevoj kući policajci su našli revolver i malokalibarsku pušku, i to oružje je takođe zaplenjeno. U stanu Radiše Pavlovića, koji je rodom iz Kuršumlije, nije nađeno oružje.

Posle policijskog zadržavanja četvorka osumnjičena za krijumčarenje i prodaju oružja juče je na saslušanje privedena istražnom sudiji Višeg suda u Subotici. Policija u međuvremenu nastavlja istragu gde su osumnjičeni Savković, Pavlović i Radišić nabavili oružje, mada se pretpostavlja da pojedini komadi potiču s teritorije Kosova i Metohije. O hapšenju Velimirovića obaveštena je i švedska policija, i u saradnjim s njom operaticvci SBPOK-a istražuju kome je Velimirović trebalo da preda revolvere, pištolj i automatske puške.

Osumnjičeni su, inače, odranije poznati policiji. Velimirović je privođen zbog falsifikovanja isprava, a protiv Radišića su podnosene krivične prijave zbog pretnje opasnim oruđem u tuči i prikrivanja, a neka saznanja ukazuju na to da je učestvovao i u preprodaji vozila, ali da ni u jednom poslu nije bio glavni, već drugi čovek.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.