Krasić se ne seća da je Miloševiću dodelio vilu

Izvor: Blic, 17.Jun.2011, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić se ne seća da je Miloševiću dodelio vilu

BEOGRAD - U komisiji Vlade Srbije koja je Slobodanu Miloševiću dodelila vilu u Užičkoj 34 u vreme bombardovanja bili su, kao predsednik, Branislav Ivković, tada visoki funkcioner SPS, a među članovima Zoran Krasić, funkcioner SRS, i dr Ivan Štambuk, profesor FPN.

Prema presudi Veća Višeg suda u Beogradu, kojim je predsedavao sudija Božidar Vasić, utvrđeno je da je komisija dodelila Miloševiću vilu suprotno zakonima jer je njemu već bila dodeljena vila od 326 kvadrata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa garažom u Tolstojevoj 33, takođe na Dedinju, zato što je bio predsednik SR Jugoslavije, pa su za njegovo stambeno pitanje bile nadležene savezne a ne srpske institucije.

U ovoj komisiji Vlade Srbije bili su još, osim ove trojice, i Dejan Kovačević, Paja Momčilović, Borisav Mitrović i Živka - Cica Knežević. Ivković, Živka Knežević, bivša sekretarka Vlade Srbije, kao i Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika SRJ, nalaze se u grupi kojoj se od 2001. sudi za nezakonitu dodelu stanova iz Fonda Srbije. To suđenje još nije okončano, a za neke optužene je, kao na primer za nekadašnju komesarku za izbeglice Bratislavu Morinu, nastupila apsolutna zastarelost.

Zoran Krasić, funkcioner SRS, potvrdio je za „Blic" da je 1999. bio član komisije za stambena pitanja Vlade Srbije, ali da se ne seća konkretnog slučaja dodele vile Miloševiću i da nije bio na toj sednici.

- To je prestarelo za razmišljanje, a kamoli za odlučivanje. Ostavite mrtvog čoveka na miru! Što ne pišete o dodeli stanova funkcionerima DS-a? - upitao je Krasić.

Branislav Ivković, tadašnji ministar za nauku i tehnologiju i predsednik stambene komisije Vlade Srbije, nije želeo da govori o dodeli vile Miloševiću. U advokatskoj kancelariji Sanje Pejović, koja zastupa naslednike Miloševića, rečeno nam je da ona ne želi da govori o tom predmetu.

Dužne za sudske troškove

Mirjana Marković i Marija i Marko Milošević, osim što su ovom presudom ostali bez vile od 94 metra kvadratna u Užičkoj 34, moraće da plate sudske troškove od 528.000 dinara. Tokom postupka održano je 25 ročišta i bilo je pet odloženih ročišta. Vrednost spora oko vile u Užičkoj procenjena je na 12 miliona dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.