Kovačeviću sude u Srbiji?

Izvor: Glas javnosti, 09.Okt.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačeviću sude u Srbiji?

BEOGRAD - Ministarstvo pravde SAD putem međunarodne pravne pomoći dostavilo je juče Republičkom javnom tužilaštvu spise u slučaju povređivanja američkog državljanina Brajana Štajnhauera od državljanina Srbije Miladina Kovačevića, izjavio je Tanjugu portparol tužilaštva Tomo Zorić.

„Nakon prijema spisa, koji su danas dostavljeni Republičkom javnom tužilaštvu, tužilaštvo će ih analizirati i razmotriti, posle čega će doneti odluku o tom slučaju“, precizirao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Zorić.

On je naveo da će javnost biti obaveštena o daljim koracima koje će tužilaštvo preduzeti povodom tog događaja. Kovačević je u SAD osumnjičen da je u tuči u studentskom restoranu u američkoj državi NJujork 4. maja ove godine naneo teške telesne povrede svom kolegi Brajanu Štajnhaueru.

Policija je uhapsila Kovačevića, koji je posle polaganja kaucije pušten na slobodu, a sud je prethodno doneo odluku da mu oduzme pasoš. Po izlasku iz pritvora, Kovačević je sa privremenom putnom ispravom koju mu je izdao konzulat Srbije u NJujorku napustio SAD i vratio se u Srbiju.

NEMA IZRUČENJA

Kovačević ne može biti isporučen SAD, jer Ustav ne dozvoljava ekstradiciju domaćih državljanina, ali nadležno tužilaštvo, ukoliko proceni da ima elementa krivičnog dela, može pokrenuti postupak u Srbiji, rekao je Bejatović u izjavi Tanjugu.

Za Miladinom Kovačevićem Interpol je raspisao crvenu poternicu.

Profesor krivičnoprocesnog prava Stanko Bejatović izjavio je juče da srpsko tužilaštvo, ukoliko proceni da ima elementa krivičnog dela, može pokrenuti krivični postupak protiv Miladina Kovačevića.

Ukoliko ima elemata krivicnog dela? Gospodine profesore to je pokusaj ubistva iz nehata, jer je doslo do svesnog povredjivanja glave.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.