Izvor: Blic, 09.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha ditore: Ministar Grbić vređao i napao policajce

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Branislav Grbić "sukobio" se sa policijom u Gračanici u utorak uveče, jer su policajci kaznili njegovu kćerku zbog prekoračenja brzine, objavio je danas prištinski dnevnik Koha ditore.

List je objavio da poseduje izveštaj policajca koji je kaznio ministrovu kćerku, Anu Grbić.

"Jedan kolega mi je rekao da me traži ministar Grbić. Posle nekoliko trenutaka on je došao i pitao me da li sam ja taj koji je kaznio njegovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kćerku. Tražio je objašnjeje zašto sam napisao kaznu i pretio da će mi skinuti uniformu", rekao je policajac albanske nacionalnosti, koji je kaznio Anu Grbić.

Kako navodi Koha ditore, taj policajac ima trojicu svedoka za svoje tvrdnje, policajce srpske nacionalnosti.

Prema policijskom izveštaju, Grbić je bio alkoholisan i policajca je napadao verbalno i fizički.

Trojica policajaca, koji su sedeli u kolima, izašli su da uhapse Grbića, ali je on nastavio da ih vređa.

"Policajci su mobilnim telefonima snimili njegove uvrede", objavila je Koha.

Policajci su, pored ministra, uhapsili i njegovog sina, Igora, zato što je "krenuo prema policijskim kolima i bio nasilan", navodi list, pozivajući se na izveštaj policajaca.

List navodi da je oko 21.45, oko pola sata nakon hapšenja, u policijsku stanicu stigao vršilac dužnosti regionalnog komandanta Kosovske policijske službe (KPS) za Prištinu, Musli Klokoči, koji je oslobodio ministra i odveo ga na lekarsku kontrolu, a onda ga ispratio kući.

Vlada Kosova je juče zatražila suspenziju komandira policijske stanice u Gračanici Stojana Miloševića do završetka istrage zbog tog incidenta.

KPS je potvrdila da se incident dogodio, ali nije saopštila druge detalje, već samo da je "počela unutrašnju istragu oko slučaja".

Branislav Grbić je jedini ministar srpske nacionalnosti u Vladi Kosova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.