Kobni izlazak po hleb

Izvor: Glas javnosti, 26.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kobni izlazak po hleb

KNJAŽEVAC - Radica Lukić (57), supruga starešine opštinskog prekršajnog veća u ovom gradu Velimira Lukića, poginula je juče oko 6.30 sati u eksploziji bombe, najverovatnije kašikare M-57, koja je bila podmetnuta na vratima stana u ulici Branka Radičevića broj 12. Kako smo nezvanično saznali, bomba je, umotana u neku vrstu papira, bila okačena o bravu ulaznih vrata i kada ih je nesrećna žena otvorila, ona je najverovatnije pala na beton i eksplodirala. Rasuti geleri naneli su joj teške >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << povrede po telu, najviše po nogama i glavi. Lukićeva je, prema takođe nezvaničnim saznanjima, preminula nešto kasnije od posledica unutrašnjeg krvarenja. Telo je zatim preneto u mrtvačnicu, gde je juče rađena obdukcija.

Prema izjavama komšija, Radica je izašla iz stana pre supruga Velimira, jer je najverovatnije pošla po hleb. Kada je na lice mesta stigla ekipa Hitne pomoći, zatekla je telo delimično van stana.

- Spavao sam u sobi kada sam čuo jak prasak. Izleteo sam i video majku u krvi. Pokušao sam da joj pomognem. Ne znam šta da kažem, još uvek sam u šoku - kaže Marko, sin nastradale žene.

Nadežda Ćirić, koja živi sprat niže, kaže da je takođe spavala u sobi sa decom kada je čula jak tresak.

- Izgledalo je kao da se nešto ruši, bilo je strašno. Odmah nakon toga čuo se plač, jauk. Neko je rekao da je u pitanju bomba. Posle toga sam krenula na posao, videla sam da je pukla jedna sijalica ispred zgrade i videla sam policajca.

IDENTIČNO UBISTVO

Duško Vasiljević, brat poginule žene, veruje da je bomba bila namenjena njegovom zetu.

- Verujem da ovo ima veze sa prošlogodišnjim ubistvom predsednika Opštinskog suda Dragišom Cvejićem - kaže Vasiljević. - Šta mogu da kažem, osim da ne postoji zakon u ovoj državi, čim se dešavaju ovakve stvari.

Sudija Cvejić ubijen je 21. marta 2008. na identičan način. Na kapiju njegove kuće bila je okačena ručna bomba M-57 i kada je sudija krenuo na posao i otvorio kapiju kašikara je eksplodirala, a sudija je kasnije preminuo od zadobijenih povreda. Ubistvo se dogodilo gotovo u isto vreme. Deluje očito da je i sudija Lukić trebalo da nastrada pre odlaska na posao, pošto je radno vreme sudova od sedam sati. Pod sumnjom da su izvršili atentat na sudiju, uhapšeno je nekoliko osoba, ali je postupak pokrenut samo protiv Ivana Stojadinovića, koji je trenutno u pritvoru, a suđenje mu je nedavno odloženo zbog zahteva odbrane da se urade naknadna veštačenja. Stojadinović sve vreme tvrdi da nije ubio sudiju.

Ovo je drugi slučaj ubistva u Zaječaru, a prvi još nije rešen! Kakva je ovo država? Šta radi policija ? Čeka treće ubistvo? To je malo mesto i sve se zna: Potrebno je samo pronaći motiv. Motiv je u presudama koje je donosio sudija ili ih nije doneo !

Nije u ZAJECARU nego u KNJAZEVCU. Postoji velika razlika.

Stvar je najverovatnije u tome sto je, posle totalnog kolapsa privrede za vreme Milosevica,

od 1% nezaposlenosti, u Knjazevcu '97 godine bilo 40% nezaposlenih. Veliki broj mladih je emigrirao u druge gradove i inostranstvo, prica se da ta cifra ide i do 10.000 njih.

Zbog besposlicenja, Niska i Zajecarska mafija vrbuje one koji su ostale i vrse se svakakve kriminalne radnje, od sverca i prodaje droge - do trafikinga i prebacivanja stranaca iz zemlje u zemlju. To svi znaju, ali niko nece da izadje da to kaze javno. Kako, inace, da se objasne velelepni kafici i kafane u kojima je uvek dupke puno, a posla po gradu nema - i ko ima posao, radi za bedu od 100-njak evra. Cak je i Babin Zub preuzela Niska mafija - takmicenje u skijanju na Babinom Zubu (teritorija opstine Knjazevac) se zove "Nis 2009". Alo?!!!!

Ima tu jos puno stvari, ali... Nadam se da ce konacno policija da obavi svoj posao i da pohvata sve te silne prestupnike, mafijase i kriminalce i da ih skloni sa ulica (i kafica) Knjazevca. Ako ne, ne mogu da ne garantujem da ce onda NAROD da uzme stvar u svoje ruke i da pobesi svu tu gamad oko Doma Kulture i da ocisti grad od sljama. Svima je vise preko glave - i besposlica i kriminalci!

Porodici nastradale duboko saucesce, neka joj je laka zemlja. Nevina zrtva zbog bahatosti i neaktivnosti policije i slabe bezbednosti po nasim ulicama. Policijo, radi konacno svoj posao, gradjani vas placaju, a ne kriminalci

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.