Izvor: Politika, 01.Jun.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko su Srbi koji su švercovali tonu kokaina

U akciji portugalske policije prošle subote kada je na jahti u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno 1,2 tone kokaina, uhapšeni su Dragoslav Živković (55) iz Beograda, Ivan Guconić (30) iz Beograda, Saša Jakovljević (41) iz Langena u Nemačkoj, sa prijavom prebivališta u Obrenovcu, Nemanja Perić (34) iz Sarajeva sa prebivalištem u Obrenovcu i Slavko Veselinović (47) iz Kovina, saznaje „Politika” u MUP-u Srbije.

Zaplenjena droga vredi oko 70 miliona evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije znala je, kaže naš sagovornik, za akciju od samog početka ali nije bila direktno uključena.

Hapšenje srpske četvorke samo je nastavak velike akcije protiv balkanske kriminalne grupe koja deluje u Španiji i Portugaliji. Podsetimo, 21. maja ove godine, takođe u portugalskim vodama, presretnuta je jahta „Amsterdamer” sa 1,1 tonom kokaina koji su prevozili dva Hrvata i jedan Srbin. Kako je tada saopštio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, to je bila akcija policija Srbije, Španije i Hrvatske, a vrednost narkotika procenjena je na 44 miliona evra. Posle hapšenja na brodu, privedeno je i još nekoliko osoba u Valensiji, za koje se sumnja da su deo organizovane kriminalne grupe u kojoj su građani bivše Jugoslavije i kojima je Španija baza za delovanje.

Polovinom marta ove godine agenti španske policije i poreske agencije presreli su u vodama ispred Valensije jahtu „Infraganti” i pronašli skrivenih 289 kilograma kokaina visoke čistoće.

Uhapšene su tri osobe iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske, saopšteno je tada iz španske policije.

D. S. V.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Ovo su Srbi koji su švercovali 1,2 tone kokaina!

Izvor: Večernje novosti, 01.Jun.2015

U KRIJUMČARENjU 1,2 tone kokaina, koje je pre nekoliko dana zaplenila portugalska policija, učestvovali su Srbi Dragoslav Živković (55), Ivan Guconić (30), iz Beograda, Nemanja Perić (34) iz Obrenovca, Slavko Veselinović (47) iz Kovina i Saša Jakovljević (41), rođen u Nemačkoj, a sa prebivalištem...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.