Izvor: B92, 04.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je naredio ubistvo Petrovića

Beograd -- Svedok Miladin Suvajdžić izjavio u Specijalnom sudu da je vođa zemunskog klana Dušan Spasojević naredio ubistvo Marka Petrovića.

"Petrovića je ubio Milan Jurišić Jure, po naredbi Spasojevića. Inspektor Slobodan Pažin je bio upoznat sa tim ubistvom", rekao je Suvajdžić na suđenju pripadnicima zemunskog klana optuženim pred Specijalnim sudom. Inače, gonjenje za ubistvo Marka Petrovića Mamice biće obustavljeno protiv Dejana Milenkovića Bagzija, svedoka-saradnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Suvajdžić je rekao da je Spasojević odlučio da ubije Petrovića, inače člana "zemunskog klana", pošto je dobio informaciju da je ovaj pripremao ubistvo njegove porodice dok se nalazio u pritvoru 2001. godine.

Opisujući moć Spasojevića, Suvajdžić je kazao da je on imao svoje ljude u svim delovima vlasti, kao i u sudstvu i tužilaštvu. "Iz grupe nije moglo da se izađe. U stvari, mogli ste da izađete i da se sakrijete, ali tada bi vam pobio ženu, decu, roditelje", rekao je Suvajdžić.

Načelnik Uprave kriminalističke policije SUP-a Beograd Rodoljub Milović, koji je takođe danas svedočio, rekao je da je optuženi Dušan Krsmanović, tokom akcije Sablja, policiji pokazao mesto gde je zakopano telo ubijenog Marka Petrovića. Milović je kazao da je Dušan Krsmanović nakon hapšenja bio potpuno spreman da priča i da je policiji pokazao mesto gde je zakopan Petrović.

Ubistvo Petrovića nije obuhvaćeno suđenjem optuženima za udruživanje u "zemunski klan", koji se terete za niz krivičnih dela jer je optužnica za to podignuta kasnije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.