Knjiga kojoj zaključak nije potreban

Izvor: Blic, 09.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjiga kojoj zaključak nije potreban

Miodrag Vuković i Vojislav Tufegdžić, autori knjige „Oni su jači od nas", u izdanju „Blica", poručili su na promociji u Nišu da su hteli samo da daju neke elemente o događajima u Srbiji sa početka devedesetih godina do danas, kako bi čitaoci sami mogli da projektuju svoju stvarnost.

- Nema zaključka. Čitaoci sami moraju da shvate ko su oni, ko smo mi. Naši sagovornici su govorili pod punim imenom i prezimenom, što knjizi daje autentičnost. Želeli smo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se osvrnemo na početke organizovanog kriminala i na sve što je prethodilo ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića. Hteli smo da javnosti pružimo elemente kako bi se razumelo šta se sve dešavalo u zemlji pre nego što je brutalno ubijen premijer Srbije. Zemunski klan je prikazan kao najmoćniji u zemlji. Međutim, njihov novac nikad nije pronađen. Pitanje je ko su pravi mafijaši, koji i danas imaju veliki uticaj - kaže Tufegdžić, urednik u „Blicu".

Vuković, koji je 25 godina radio kao inspektor u policiji, naglašava da je neshvatljivo da je u delu srpske javnosti ubistvo premijera prihvatljiv zločin.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.