Izvor: Blic, 12.Jan.2008, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klizalište u Kruševcu bez instruktora

KRUŠEVAC - Pre dvadesetak dana na trgu Kosturnica otvoreno je montažno klizalište koje je mladim Kruševljanima dalo mogućnost da se rekreiraju, ali i povećalo obim posla zaposlenima na Ortopedskom odeljenju kruševačkog Zdravstvenog centra.



Prema rečima načelnika ovog odeljenja doktora Radmila Pešića, broj povreda ručnog zgloba povećan je na početku ove godine za oko 30 odsto, a pacijenti su najčešće mladi među kojima su i oni koji se ne snalaze najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na ledu.

Klizalište u Kruševcu je montirala firma „AMR" iz Paraćina, a na ulazu je vidno istaknut natpis da svi korisnici klizališta „klizaju na sopstvenu odgovornost".

- Koliko je meni poznato, do sada smo imali tri povrede. U dva slučaja su bila manja deca koja su tu bila sa roditeljima i bakama i dekama i oni su povredili ruke. Jedna devojka, koju znam iz grada, je povredila podlakticu. Led je jako nezgodan i zato onima koji nemaju iskustva savetujem da ne padaju na ruke već na zadnjicu jer je tako manja mogućnost da se povrede - kaže Nenad Pavličić koji radi na klizalištu i zadužen je za bezbednost i davanje instrukcija.

Klizalište, inače, nema kvalifikovanog instruktora klizanja, a većina korisnika je po prvi put na klizaljke stala nedavno mada neki imaju iskustvo u vožnji rolera.

Zbog leda na trotoaru, na početku ove godine povećan je broj građana koji se javljaju na ortopedsko odeljenje, a zabeleženo je čak 20 preloma kuka - i to uglavnom kod starijih osoba.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.