Kikindske škole spremne za povratak đaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 14:19

Kikindske škole spremne za povratak đaka

Ako epidemiloška situacija to bude dozvoljavala, odnosno ukoliko brojke novoobolelih od kovida 19 i dalje budu padale, učenici bi u školske klupe trebalo da se vrate od ponedeljka 19. aprila. Nastava će se odvijati po kombinovanom modelu koji je bio primenjivan od 1. septembra. Kako teku pripreme, proverili smo u kikindskim osnovnim i srednjim školama.

Da podsetimo, izuzev učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, kombinovani model nastave koji se primenjuje od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << početka školske godine podrazumeva da đaci nastavu slušaju naizmenično - u školi i kod kuće. Naravno, najavljeni nastavak školske godine u klupama podrazumeva praćenje podataka na dnevnom nivou.

"Mi na dnevnom nivou pratimo broj zaraženih u školama i spremni smo za te neke scenarije u kojima ćemo možda jedno odeljenje ili deo odeljenja prebaciti na onlajn nastavu. Naravno, ukoliko se pojavi takva potreba, odnosno poveća broj bolesnih učenika", kaže Tihomir Farkaš, predsednik aktiva direktora osnovnih škola.

"Što se tiče naše škole, situacija je trenutno vrlo povoljna. Od 360 učenika, samo dva učenika su zaražena, a četiri su u izolaciji. Od nastavnika trenutno niko nije ni u izolaciji, niti je, na sreću, oboleo", navodi Milorad Karanović, direktor SSŠ "Miloš Crnjanski".

Uz primenu svih propisanih mera, učenici i roditelji nemaju razloga za brigu – kažu u kikindskim osnovnim I srednjim školama. Izostanak sa nastave moguć je samo iz opravdanih razloga:

"Iz zdravstzvenih razloga, opravdanih razloga, škole izlaze u susret i učenici će biti raspoređeni, odnosno nastaviće nastavu onlajn. Ali, moraju se obratiti školama sa zahtevom i da to bude zahtev koji je zaista opravdan", precizira Tihomir Farkaš.

Iz više razloga, nastava u školama je važnija za same učenike. Direktor Karanović na to kaže:

"Najbolje za učenike je da bude u neposrednom kontaktu sa nastavnikom. Sve ostalo je za nijansu ipak nepovoljnije za učenike"

Nakon dve nedelje nastave uslediće i prolećni raspust, pa će to biti prilika za još jednu analizu rada, kao i same epidemijske situacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.