Izvor: Blic, 06.Nov.2016, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katnić: Nacionalisti iz Rusije hteli da sluše vlast

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković demantovao je tvrdnje da je hapšenje osumnjičenih za terorizam u pokušaju isceniran postupak.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao je da su državni organi Crne Gore, pre svega bezbednosne strukture pod stručnim rukovodstvom, otkrili da je formirana krimimalna organizacija na teritoriji Crne Gore, Rusije i Srbije s ciljem vršenja pojedinačnog određenog krivičnog djela terorizma.

Stanković je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naveo da se u predmetu formiranom povodom krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju radi o insceniranom postupku, te da "za sve imaju dokaze", pišu podgoričke Vijesti.

"Ne sporimo pravo građana i ukupne javnosti da kritikuju rad Tužilaštva", rekao je Stanković na pres konferenciji i dodao da kritike trebaju da budu zasnovane na činjenicama.

On je kazao da se Tužilaštvo ne stavlja ni na čiju stranu, ni kada su političari ni mediji u pitanju.

"Ni jedni ni drugi nas ne mogu uvući u međusobe rasprave", rekao je Stanković.

VDT je dodao da su reagovali 16. oktobra, na dan izbora, "kao i što bi reagovali svakog drugog dana".

On je na konferenciji posebno istakao saradnju sa nadležnim državnim organima Republike Srbije,koji su, kako je naveo, obezbedili dodatne dokaze. Stanković je dodao da prikupljanje dokaza o ovom slučaju i dalje traje. Naveo je i da su u javnosti plasirane brojne netačne informacije koje nanose štetu postupku i zbunjuju javnost.

Crnogorska policija je u noći između 15. i 16. oktobra uhapsila 20 srpskih državljana, zbog sumnje da su izvršili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim delom terorizam. Za 14 osoba je određen pritvor, dok je šest pušteno na slobodu. U međuvremenu je uhapšena još jedna osoba, koji se takođe nalazi u pritvoru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Specijalni tužilac Crne Gore: Nacionalisti iz Rusije hteli da sruše vlast u izbornoj noći

Izvor: Blic, 06.Nov.2016

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković demantovao je danas tvrdnje da je hapšenje osumnjičenih za terorizam u pokušaju 16. oktobra insceniran postupak, a glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić za sve je optužio nacionaliste, državljane Rusije...Stanković je na vanrednoj konferenciji...

Nastavak na Blic...

Tužilac: Nacionalisti iz Rusije hteli da sruše vlast u CG

Izvor: N1 televizija, 06.Nov.2016

Specijalni državni tužilac Crne Gore, Milivoje Katnić, rekao je da su državni organi Crne Gore otkrili da je formirana kriminalna organizacija na teritoriji Crne Gore, Rusije i Srbije s ciljem vršenja krivičnog dela terorizma. On je istakao da su nacionalisti iz Rusije pokušali da sruše vlast...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.