Karići zarađivali milione u Rusiji

Izvor: S media, 16.Mar.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karići zarađivali milione u Rusiji

Advokat porodice Karić, Milorad Panjević, izjavio je danas na ročištu o zahtevu tužilaštva za privremeno oduzimanje imovine Karićima da su oni 1994. godine i 1995. godine samo u Rusiji zaradili 350 miliona dolara i da su zakoniti prihodi Karića neuporedivo veći od vrednosti imovine.

"Samo u poslednjih nekoliko godina njihova zarada je za šest miliona evra veća od vrednosti imovine čije oduzimanje traži tužilaštvo. Pošto zakon o oduzimanju imovine dozvoljava veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << retroaktivnost, bili smo prinudjeni da nadjemo ugovore o investicionim poslovima koji pokazuju da su samo u Rusiji '94. i '95. zaradili 350 miliona dolara, i to pre osnivanja Mobtela", rekao je Panjević pred Višim sudom u Beogradu.

Panjević je istakao da se vrednost imovine čije privremeno oduzimanje traži tužilaštvo, meri stotinama hiljada evra, a prihodi Karića stotinama miliona evra.

Odloženo sudjenje za malverzacije u preduzeću Rad

Advokati Karića, medju kojima i Vladimir Cvijan, doneli su na današnje ročište obimnu dokumentaciju, tri velike kartonske kutije pune dokumenata, tri male kutije i dve kese pune papira.

Postupak za privremeno oduzimanje imovine počeo je u oktobru 2010. godine kada je tužilaštvo najavilo da će sudu sukcesivno dostavljati nove predloge vezane za oduzimanje imovine Karićima.

Rade Terzić ponovo u sudnici

Tužilaštvo traži oduzimanje imovine bivšeg direktora Mobtela Sretena Karića, koji je u bekstvu, i direktora Delta sporta Gorana Karića, kao i imovine koja se vodi na članove porodice Karić.

Tužilaštvo je navelo da postoji nesrazmera zakonitih prihoda Sretena Karića i vrednosti njegove imovine i podsetilo da je protiv njega podignuta optužnica za zloupotrebe u Mobtelu i da postoji sumnja da je imovinu stekao kriminalnim aktivnostima, a da je od 2006. godine, od kada je pokrenut krivični postupak protiv njega, počeo da prodaje imovinu značajne vrednosti a novac iznosi u inostranstvo.

Tužilaštvo je tražilo da se od Sretena Karića privremeno oduzme neizgradjeno zemljište u selu Bečmen kod Zemuna površine 200 ari i 4,5 odsto udela u vlasništvu firme "Junet internešenel", ukupne vrednosti 120.000 evra, a da se od Gorana Karića oduzmu automobili "ferari 599" i "fiat 500 abarth", i stan površine 150 kvadratnih metara u centru Beograda.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.