Karićevom unuku ukinuto policijsko zadržavanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2022, 15:14

Karićevom unuku ukinuto policijsko zadržavanje

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu ukinulo je danas zadržavanje Novaku Radenoviću (20), unuku brata Bogoljuba Karića, i pustilo ga da se brani sa slobode, uz predlog da mu sud izrekne meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komunikacije sa oštećenim.

Radenović je danas saslušan u tužilaštvu, gde je izrazio kajanje jer je u petak ujutru britvom naneo lakše posekotine komšiji, oštećenom S.K. (52) nakon rasprave oko parking mesta.

Ovaj mladić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tereti se za krivično delo nasilničko ponašanje jer je, prema navodima krivične prijave, oko 9,15 časova najpre ušao u verbalnu raspravu sa oštećenim S.K. oko parkiranja vozila, nakon čega je francuskim ključem udarao po ogradi dvorišta kuće oštećenog i ključem razbio staklo na vozilu u vlasništvu oštećenog, navodi tužilaštvo.

Tada je oštećeni izašao iz kuće i ponovo je došlo do verbalne rasprave među njima, kojoj je prisustvovalo više osoba, pa je mladić izvadio iz džepa nož (britvu) kojim je zamahnuo više puta prema oštećenom i naneo mu lake telesne povrede u vidu rasekotine leve nadlaktice i desne nadkolenice, saopšteno je iz tužilaštva.

Radenović je u svojoj odbrani pred zamenikom javnog tužioca u potpunosti priznao krivično delo, navodeći da mu je žao i da se kaje, a povod je, kako je objasnio, bio višegodišnji problem oko parking mesta na koje je oštećeni parkirao svoje vozilo - ispred garaže okrivljenog, što je nastavio da čini i posle više upozozenja.

Tužilaštvo pojašnjava da, imajući u vidu njegovo priznanje i činjenicu da je neosuđivan i da ima uredno prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, postupajući zamenik javnog tužioca nije predložio sudu da se odredi pritvor, već je rešenjem ukinuo zadržavanje i podneo predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da osumnjičenom izrekne meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komunikacije sa oštećenim.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati oštećenog i svedoke očevice predmetnog događaja, narediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen i mehanizam nastanka povreda koje je zadobio oštećeni i pribaviti sva druga obaveštenja i podatke, te će nakon razmatranja iskaza učesnika događaja i materijalnih dokaza doneti konačnu odluku.
Pogledaj vesti o: Bogoljub Karić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DOBIO ZABRANU PRILASKA KOMŠIJI KOG JE ISEKAO BRITVOM Karićevom unuku ukinuto policijsko zadržavanje!

Izvor: Blic, 22.Jan.2022

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu ukinulo je danas zadržavanje Novaku Radenoviću (20), unuku brata Bogoljuba Karića, i pustilo ga da se brani sa slobode, uz predlog da mu sud izrekne meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komunikacije sa oštećenim.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.