Karadžić traži novo suđenje

Izvor: BKTV News, 13.Avg.2012, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić traži novo suđenje

Bivši predsednik RS Radovan Karadžić zatražio novo suđenje pred Haškim tribunalom zbog loše organizacije. Karadžić optužio tužilaštvo za kašnjenje u dostavi dokumentacije.
Zbog kašnjenja u dostavi dokumentacije, bivši predsednik RS Radovan Karadžić, koji je optužen za ratne zločine i genocid u BiH, zatražio je novo suđenje pred Haškim tribunalom, saopštili su iz Haškog tribunala.
“Radovan Karadžić traži da bude naloženo novo suđenje”, piše u tom zahtevu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u kome se ocenjuje da je “jedino rešenje da suđenje Karadžiću bude pravedno da ovog puta bude bolje organizovano”.
“Karadžić je oštećen, jer je imao pravo da se od početka upozna sa optužnicom, a ne da se usput upoznaje sa njenom sadržinom”, piše u tom zahtevu u kome se navodi da je reč o “stotinama hiljada” stranica.
Suđenje Karadžiću, koji je, između ostalog, optužen za genocid nad više od 7.000 Muslimana u Srebrenici, počelo je krajem oktobra 2009. godine, ali je tužilaštvo prvog svedoka pred sudije izvelo tek sredinom aprila 2010. godine.
Izvođenje dokaza protiv Karadžića, tužioci su završili u maju 2012. godine.
Prvu optužnicu protiv Karadžića Tribunal je podneo krajem jula 1995. godine, ali je on ostao na slobodi do 21. jula 2008. godine, kada su ga u Beogradu uhapsile vlasti Srbije i zatim izručile u Hag.
Izvor: RTS
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.