Kamenku Katiću nagrada za životno delo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2015, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamenku Katiću nagrada za životno delo

Na festivalu "Selo – pres" koji je danas održan u Kukujevcima kod Šida Nagradu za životno delo u novinarstvu dobio je dugogodišnji novinar Televizije Beograd Kamenko Katić. Festival novinara koji prate selo i polјoprivredu pod nazivom "Selo –pres" su po osmi put organizovali Udruženje kulturnih stvaralaca Srbije "Zavičaj" iz Sremske Mitrovice i Redakcija "Seoskih novina".

Kamenko Katić je nagradu dobio povodom 55 godina izuzetno bogate novinarske karijere i 80 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << života. Svoje penzionerske dane provodi u sremskom selu Belegiš, ali ne prestaje da stvara. U obrazloženju žirija za priznanje Kamenku Katiću, između ostalog, navedeno je da je doajen novinarstva filigranski osećajem za televizijske zapise o ljudima, selima i običnom životu uz reku, njivu, pašnjake...sačuvao trenutke i ljude u vremenu koje se ne vraća.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: prof. dr Miladin Ševarlić, predsednik Zadružnog pokreta Srbije iz Beograda, Čedomir Keco, urednik lista Gazdinstvo iz Novog Sada i Tihomir Nestorović, urednik RTV BN iz Bijelјine.

Za višegodišnji novinarski rad u kome se posebno ispolјilo informisanje o selu i polјoprivredi dodeljene su tri nagrade "Zlatno zrno Srbije". Ovu nagradu dobili su glavni urednik beogradskog NIN-a Milan Ćulibrk, urednik u Radio Šidu Petar Vejinović i urednica u Dopisništvu RTS-a u Šapcu Tanja Dimitrić Mijailović.

Godišnje nagrade za sveukupno informisanje o selu dobili su novinarka "Večernjih novosti" Jelena Subin, urednik u Radio Subotici Zlatko Romić, šef dopisništva RTS u Zrenjaninu Mile Novaković, novinarka Radio Ozona iz Sremske Mitrovice DankaTufegdžić, glavni i odgovorni urednik Radio Srema u Rumi Zlatko Markovinović, dopisnik BN Televizije iz istočnog Sarajeva Slađana Jašarević i Tanja Lukić, novinarka RTV BN iz Bijelјine.

Na novinarskom skupu dodeljene su i tradicionalne nagrade Zavičajnog društva novinara "Dimitrije Frušić" koje okuplja veliki broj sremskih novinara. Za rubrike o selu Nagradom "Petar Drezgić" nagrađen je novinar "Sremskih novina" Stevo Lapčević, a za reportažu Nagradu "Dimitrije Frušić" dobio je novinar "Politike" u penziji Dragorad Dragičević

Domaćin novinarima je bila je klanica "Agropapuk" u Kukujevcima, koja je od male porodične firme sa nekoliko zaposlenih postala jedno od najuspešnijih preduzeća srednje veličine u Srbiji sa više stotina radnika, značajan snabdevač najvećih trgovinskih lanaca i ugostiteljskih objekata, ima tridesetak sopstvenih maloprodajnih objekata širom Srbije i dobre izvozne rezultate na ruskom tržištu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.