Kalabrijski mafijaši otac i sin pali u Dubrovniku

Izvor: Kurir, 02.Jun.2012, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalabrijski mafijaši otac i sin pali u Dubrovniku

ZAGREB - Državljani Italije, otac i sin Antonio i Alesandro Melato, uhapšeni su u Dubrovniku na temelju Intepolove poternice koja im sumnjiči za krijumčarenje kokaina i pranje novca.

Navodno je Antonio Maleto na čelu jedne od grupa ozloglašene kalabrijske mafije Ndrangete.

Poslednjih sedmica traje velika međunarodna akcija njenog razbijanja, objavila je Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Županijski sud u Splitu odredio im je ekstradicioni pritvor >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od 40 dana, a njihovi advokati najavili su žalbu na tu odluku.

HRT navodi da Ndrangeta nije toliko poznata kao sicilijanska Koza nostra, ali diplomatski izvori SAD procenjuju da na trgovini drogom, ucenama i pranju novca godišnje zaradi najmanje 3 odsto italijanskoga BDP.

Ozloglašeni su zbog okrutnosti, posebno prema onima koji svedoče protiv njih. Međusobno su vodili nekoliko krvavih ratova u kojima je poginulo gotovo hiljadu ljudi, a nisu se suzdržavali ni od ubijanja političara na javnim mestima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.