Kadri Veselji u decembru pred Specijalnim sudom

Izvor: RTS, 07.Nov.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadri Veselji u decembru pred Specijalnim sudom

Predsednik kosovskog parlamenta i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji dobio je poziv da se početkom decembra pojavi pred Specijalnim sudom za zločine Oslobodilačke vojske Kosova u Hagu.
Nekadašnji šef obaveštajne službe OVK, Kardi Veselji, sledeći je u dugom nizu bivših komandanata OVK koje ispituje Specijalni sud za zločine OVK.

Veselji će se pred sudom pojaviti 4. decembra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Ceo život sam posvećen dobru Kosova i to sam u potpunosti radio na dobrovoljnoj osnovi i sa najvećom posvećenošću... Ponosan sam što sam bio jedan od boraca za slobodu", rekao je Veselji.
Specijalni sud za zločine koje su tokom rata počinili pripadnici OVK formiran je posle izveštaja izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, u kojem se navode veze najviših zvaničnika OVK sa ratnim zločinima i organizovanim kriminalom.
Taj sud je do sada ispitao više od 100 pripadnika OVK, uključujući i desetak najvažnijih komandanata te formacije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veselji dobio poziv od Specijalnog suda

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Nov.2019

Predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji, predsednik Skupštine u prošlom mandatu, dobio je poziv za razgovor od Specijalnog suda za ratne zločine u Hagu (Specijalizovano Tužilaštvo Kosova) 4. decembra. On je to saopštio na konferenciji za novinare.  On je istakao da se ponosi “epohom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.