KZM Sombor: Istine i zablude u vezi plavookih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2016, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KZM Sombor: "Istine i zablude u vezi plavookih"

U Omladinskom klubu Kancelarije za mlade grada Sombora danas u 19 časova, u okviru programa Reaktor, razgovaraće se o temi diskriminacije, načinima prevencije i prevazilaženja.

Šta je to diskriminacija? Da li smo svi skloni diskriminatornim stavovima/ponašanju? Da li smo sami nekad iskusili da budemo diskriminisani? Da li je diskriminacija prisutna u savremenom društvu ili je ima i u „primitivnim" društvima? Kako se boriti protiv diskriminacije? - neka su od pitanja o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojima će sa mladima razgovarati Dejan Đorđić, master pedagog, omladinski radnik i asistent na Pedagoškom fakultetu u Somboru.

Za današnji Reaktor odabran je dokumentarni film Bertrama Verhaaga "Plavooki" (1996). Film se bavi eksperimentom učiteljice Džejn Eliot i njenim radionicama sa različitim socijalnim grupama, a ukazuje na mehanizme koji dovode do stvaranja stereotipa, predrasuda i koji vode do diskriminacije, navodi se u pozivu.

Program je namenjen mladima i otvoren za sve zainteresovane.

Omladinski klub Kancelarije za mlade grada Sombora nalazi se u ulici Venac Radomira Putnika 2.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.