Izvor: B92, 07.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS zaplenio 13,5 kilograma heroina

Priština, Beograd -- Kosovska policijska služba (KPS) zaplenila je 13,5 kg heroina i uhapsila šest osoba, prenose prištinski mediji.

Policija je juče posle podne, prilikom kontrole jednog vozila na putu Mitrovica - Srbica kod sela Brodonič, pronašla veću količinu "narkotičke supstance" za koju se utvrdilo da je čist heroin, javila je prištinska agencija KosovaLive.

Četvorica uhapšenih su državljani Albanije, a preostala dvojica su stanovnici Kosova. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Identitet uhapšenih nije saopšten.

Zaplenjeno 11,11 kilograma heroina na Gradini

Uprava carina saopštila je danas da je na graničnom prelazu Gradina, od dvojice bugarskih državljana zaplenjeno 11,11 kilograma heroina procenjene vrednosti oko 280.000 evra.

Kod jednog putnika juče je pronađeno 4,07 kilograma, a kod drugog 7,04 kilograma braon praškaste materije koja reaguje na reagens za heroin, navedeno je u saopštenju u kojem se precizira da je droga bila sakrivena u duplom dnu kofera dvojice putnika.

Droga je pronađena na ulaznoj strani graničkog prelaza kod putnika autobusa bugarskih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Varna (Bugarska) - Bohun (Holandija).

Narkotik je bio upakovan u velike kese, obmotane samolepljivom trakom, što je uobičajeno za krijumčarenje u prtljagu, dodaje se u saopštenju.

Uprava carina navela je da su putnici i zaplenjena droga predati u dalju nadležnost pravosudnim organima.

U saopštenju se podseća da je na graničnom prelazu Gradina pre nešto više od mesec dana otkriveno 163,4 kilograma heroina, što predstavlja jednu od najvećih zaplena u poslednjih deset godina u regionu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.