KI: Policija registrovala 1.673 kriivična dela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KI: Policija registrovala 1.673 kriivična dela

Tokom 2016. godine prioriteti u radu Policijske uprave u Kikindi bili su prevencija vršenja prekršaja i krivičnih dela, očuvanje stabilnog javnog reda i mira i potpuna zaštita života, lične i imovinske sigurnosti građana Severnobanatskog okruga, a stanje bezbednosti može se oceniti povoljno – rekao je Dragan Jović, načelnik PU Kikinda, predstavljajući na press konferenciji rezultate rada Policijske uprave tokom prvih osam meseci 2016. godine.

Kako se na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za novinare između ostalog moglo čuti, u periodu januar-avgust 2016. godine, na području Policijske uprave u Kikindi registrovana su 1.673 krivična dela , što čini povećanje od 15 procenata u odnosu na isti period prošle godine. Iz oblasti opšteg kriminala, ukupno je registrovano hiljadu i 454 krivičnih dela, a iz oblasti privrednog kriminala otkriveno je 198 krivičnih dela, što je za 34 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

Kako je naglasio Dragan Pejčić, načelnik Odeljenja kriminalističke policije PU Kikinda, u strukturi krivičnih dela privrednog kriminala najviše je otkriveno krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja

"Nastavljena je borba protiv korupcije i podnete su krivične prijave protiv 34 lica, od kojih su 21 direktor i odgovorno lice u preduzećima, pet rukovodilaca javnih preduzeća, jedan radnik tužilačkih i pravosudnih organa i sedam ostalih lica", kaže Pejčić.

U okviru rada na suzbijanju narkomanije, Pripadnici kikindske Policijske uprave su tokom devet meseci 2016. godine realizovali 54 zaplene opojnih droga i ukupno oduzeli preko 25 hiljada grama opojne droge i 7.200 tableta sa liste opojnih droga i psihotropnih supstanci. Najveća akcija sprovedena je krajem septembra na teritoriji opštine Kanjiža.

"Tom prilikom uhapšeno je i po ovlašćenju nadležnog tužilaštva zadržano pet lica, koja se sumnjiče da su na njivi, izmedju redova kukuruza, zasadili 340 biljaka indijske konoplje, u dva zasada. U toj akciji oduzeto je 1,7 kilograma polusušene marihuane, 340 biljaka marihuane ukupne težine hiljadu i 240 kilograma. U istoj akciji oduzeto je na proveru devet vozila - sedam automobila i dva motocikla, čija je ukupna tržišna vrednost oko 48 hiljada evra", naglasio je načelnik odeljenja Kriminalističke policije PU Kikinda

U proteklom periodu registrovano je 131 krivično delo nasilja u porodici, što je povećanje u odnosu na isti period prošle godine za 27 procenata.

"Zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo nasilje u porodici, tokom 2016. godine podneto su krivične prijave protiv 110 počinilaca, što je za oko 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Zbog osnovane sumnje da će nastaviti sa vršenjem nasilja. Policija je uhapsila 26 lica, a mera zadržavanja do 48 sati određena je za 17 lica", rekao je Borislav Makivić, Inspektor u Odeljenju kriminalističke policije PU Kikinda.

U periodu januar-avgust 2016. godine, na delu granice sa Mađarskom i Rumunijom, 506 lica sprečeno je u ilegalnom prelasku granice, a u istom periodu ukupno je registrovano 16 krivičnih dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Krivična dela trgovina ljudima nisu evidentirana u prvih osam meseci tekuće godine – naglašeno je na press konferenciji u PU Kikinda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.