Još 35 izgrednika u pritvoru čeka suđenje

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 06.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 35 izgrednika u pritvoru čeka suđenje

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je dvojicu izgrednika na kazne zatvora od četiri i pet meseci zbog nereda tokom Parade ponosa u Beogradu 10. oktobra prošle godine, dok je jednom optuženom izrekao uslovnu osudu od godinu dana zatvora s rokom provere od četiri godine.

Zbog tih incidenata u pritvoru se nalazi još 35 izgrednika, dok je 83 pušteno da se brani sa slobode tokom prethodna četiri meseca.

Od ukupno 124 huligana protiv kojih je zbog nasilničkog ponašanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i napada na policiju pokrenut krivični postupak, sa slobode se od početka branilo samo njih šestoro.

U odnosu na 109 okrivljenih zbog nereda podignuta je optužnica, suđenje je zakazano za 72, a njih 33 već je selo na optuženičku klupu prethodnih dana.

Što se tiče 16 maloletnika koji se terete za krivična dela nasilničko ponašanje na javnom skupu i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, protiv njih je i dalje u toku pripremni postupak pred sudijom za maloletnike Višeg suda u Beogradu.

Početak suđenja, koje je zakazano za 3. mart, u pritvoru čeka i vođa "Obraza" Mladen Obradović zbog optužbi da je organizator tih nereda.

Na optuženičku klupu zajedno sa Obradovićem sešće i njegovi saradnici Damir Grbić i Krsto Milovanović, kao i drugi pripadnici "Obraza", koji se terete da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu, za koje im preti kazna do 12 godina zatvora.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.