Jocić negirao umešanost u ubistvo Pukanića

Izvor: RTS, 07.Sep.2009, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jocić negirao umešanost u ubistvo Pukanića

Sreten Jocić, osumnjičen kao organizator i nalogodavac ubistva Ive Pukanića, negirao danas umešanost u ubistvo vlasnika lista "Nacional".

Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, koji je danas u svojstvu svedoka saslušan u beogradskom Okružnom zatvoru od strane istražnog sudije Županijskog suda u Zagrebu, negirao je umešanost u ubistvo vlasnika lista "Nacional" Ive Pukanića.

Saslušanju u prostorijama beogradskog Okružnog zatvora, u kome je Jocić pritvoren, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prisustvovao je i hrvatski specijalni tužilac, kao i branioci četvorice okrivljenih pred hrvatskim pravosuđem.

"Jocić je u neposrednom kontaktu sa hrvatskim tužiocem imao priliku da ga uveri da sa ubistvom Pukanića nema nikakve veze. Da je toga svestan i hrvatski tužilac govori i činjenica da je saslušan u svojstvu svedoka. Da misle da ima veze sa ubistvom predložili bi da bude saslušan u svojstvu okrivljenog", rekao je Jocićev branilac, Milan Delibašić.

Advokat je dodao da ne može da iznese više podataka sa saslušanja, osim toga da je Jocić kategorično negirao sve navode o umešanosti u ubistvo Pukanića.

Hrvatski mediji ranije su javljali da je svedok saradnik policiji rekao da je Jocić organizator i naručilac ubistva Pukanića.

Jocić je uhapšen 27. aprila u Beogradu zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je 23. oktobra 2008. godine u Zagrebu ubila vlasnika hrvatskog nedeljnika "Nacional" Ivu Pukanića i Pukanićevog saradnika Niku Franića.

Hrvatski novinar je ubijen zajedno sa saradnikom Nikom Franićem u dvorištu zgrade u kojoj se nalazi redakcija "Nacionala" čiji je on vlasnik.

Jocić optužen kao naručilac

Osim tog procesa, u utorak će u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu Jociću biti nastavljeno suđenje za naručivanje ubistva Gorana Marjanovića, a na teret mu se stavlja i podstrekivanje na ubistva više ljudi.

Osumnjičeni je na prethodnom suđenju 7. aprila ove godine negirao navode optužnice rekavši da nije poznavao Marjanovića, niti izvesnog Ducu. Prema njegovim rečima, za njih nikada nije čuo, a kamoli da je sa njima bio u sukobu.

Goran Marjanović, poznatiji kao Goksi Bombaš, ubijen je u julu 1995. godine u Sportskom centru "Olimp" na Zvezdari. Tada je nastradala i njegova devojka Marija Đorđević, a kao egzekutori su označeni Miodrag Prodanović i Bojan Milosavljević, koji su kasnije osuđeni na po 15 godina zatvora. Kako se navodi u optužnici, Jocić je njima platio 50.000 nemačkih maraka da "uklone" Marjanovića i još jednog čoveka sa nadimkom Duca.

Zbog tog zločina, Srbija je 2001. godine za Jocićem raspisala poternicu. Godinu dana kasnije uhapšen je u Bugarskoj, odakle je izručen Holandiji. U martu 2006. godine je vraćen u Srbiju, gde je dva meseca kasnije pušten iz pritvora uz jemstvo od 300.000 evra.

Iza rešetaka se ponovo našao 27. aprila ove godine, posle ubistva Ive Pukanića i Nike Franića.

Prema rečima Sretena Jocića, u Bugarskoj mu je zaštitu pružao obaveštajni sektor, Bojko Borisov koji je kasnije postao gradonačelnik Sofije i Nikolaj Gigov, vlasnik fudbalskog kluba Lokomotiva, pišu "Večernje novosti". Borisov je u julu izabran za predsednika vlade Bugarske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jocić negirao umešanost u ubistvo

Izvor: B92, 07.Sep.2009

Beograd -- Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, negirao je u iskazu hrvatskom pravosuđu bilo kakvu umešanost u ubistvo vlasnika lista "Nacional" Ive Pukanića..."Jocić je u neposrednom kontaktu sa hrvatskim tužiocem imao priliku da ga uveri da sa ubistvom Pukanića nema nikakve veze. Da je...

Nastavak na B92...

Amsterdam saslušavan šest sati

Izvor: Blic, 08.Sep.2009, 08:50

BEOGRAD-Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, osumnjičen da je organizovao ubistva suvlasnika "nacionala” Iva Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića, zbog čega je u pritvoru, po zamolnici hrvatskog pravosuđa, juče je saslušan kao svedok u postupku protiv Luke i Roberta Matanića, Amira...

Nastavak na Blic...

Jocić negirao umešanost u ubistvo Pukanića

Izvor: NaDlanu.com, 08.Sep.2009

BEOGRAD, 7. septembra 2009. (Beta) - Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, koji je u ponedeljak u svojstvu svedoka saslušan pred sudom u Zagrebu, negirao je bilo kakvu umešanost u ubistvo vlasnika lista Nacional Ive Pukanića. "Jocić je u neposrednom kontaktu sa hrvatskim tužiocem imao priliku...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.