Izvor: B92, 06.Mar.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jočić na oporavku u Švajcarskoj

Beograd -- Lečenje ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića nastaviće se u centru za rehabilitaciju u Švajcarskoj. Troškove snosi DSS.

Kako je saopštilo danas Ministarstvo zdravlja, lečenje u Švajcarskoj nastavlja se na preporuku stručnog konzilijuma lekara koji je obrazovala Vlada Srbije. Jočić se, nakon teške povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 26. januara, oporavljao u Specijalnoj ortopedsko-hirurškoj bolnici Banjica.

Rehabilitacioni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centar u Švajcarskoj omogućava najbolje uslove za nastavak lečenja ministra Jočića, navedeno je u saopštenju koje je potpisao ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

"Lekari stručnog konzilijuma koji je obrazovala Vlada Srbije biće u stalnom kontaktu sa kolegama u švajcarskom centru i zajednički će pratiti dalji oporavak ministra Jočića", stoji u saopštenju.

Milosavljević je, na sednici skupštinskog Odbora za zdravlje i porodice, kazao da će sve troškove snositi Demokratska stranka

Srbije, čiji je Jočić potpredsednik.

Blic: Stigao izveštaj o nesreći

Opštinsko tužilaštvo u Velikoj Plani je posle 33 dana od saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređen ministar unutrašanjih poslova Dragan Jočić dobilo izveštaj od lokalne policije, piše današnji Blic.

U toku je razmatranje činjenica iz izveštaja i kompletiranje predmeta, nakon čega ću odlučiti o daljem postupku, izjavila je tužilac Vesna Ivanović.

Po Zakonu o krivičnom postupku, policija je Tužilaštvu mogla da dostavi izveštaj sa uviđaja ili krivičnu prijavu, zavisno od činjenica kojima raspolaže.

Pošto je krivična prijava izostala, sada je odluka na tužiocu hoće li otvoriti krivični postupak, odnosno podići optužnicu.

Za krivično delo ugrožavanja bezbednosti u saobraćaju zaprećena je kazna zatvora od jedne do tri godine, piše Blic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.