Izvor: Blic, 08.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joca tražio da Goksija dokrajčim u bolnici

Joca tražio da Goksija dokrajčim u bolnici

Sreten Jocić je bio ljut na Bojana Milosavljevića i Miodraga Prodanovića što su u pucnjavi u 'Olimpu' samo ranili Gorana Marjanovića. Vikao je na njih, a onda je u sobi 406 hotela 'Interkontinental' od Prodanovića uzeo pištolj 'sig', okrenuo se ka meni i rekao: 'Ti si sposobniji. Idi u Urgentni centar i dokrajči ga' - kaže za 'Blic' Zoran Đorđević, ključni svedok, koji Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, optužuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za podstrekavanje na ubistvo Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš.

U ekskluzivnom intervjuu za 'Blic' Đorđević priča o tome kako je upoznao Sretena Jocića, koga je video u čuvenoj DB-ovoj vili u Augusta Cesarca 2b, kako je ubijen Goran Marjanović i šta se dešavalo za vreme i posle suđenja optuženima Bojanu Milosavljeviću i Miodragu Prodanoviću.

- Jocića sam upoznao preko Velibora Iličića. Ponudio mi je da organizujem obezbeđenje vile u Augusta Cesarca za nekog biznismena. To je bilo u maju 1995. godine. Pre toga sam radio u policiji i bio na ratištu u Dalmaciji i Bosni. Pristao sam na ponudu i otišao u vilu. Tu sam upoznao Jocića. Sa njim je bio Uga iz Šapca, zatim Uka, bivši agent rumunske tajne službe, još jedan Rumun Adrijan, kao i sada pokojni Zoran Ristović Prika. Prvih deset dana sa Jocom sam se viđao svakog dana. Dolazili su Prodanović i Milosavljević, kao i dvojica Tajlanđana, da se dogovore o transportu heroina. Imao sam preporuku Iličića, i to je u svetu mafije bila najvažnija stvar. Polako su počeli otvoreno da pričaju preda mnom - počinje Đorđević priču o druženju sa Sretenom Jocićem, koga svi evropski mediji opisuju kao glavnog narko-bosa Evrope.

U sedištu DB-a

Jocić je nedavno, posle dva meseca od ekstradicije iz Holandije, pušten iz pritvora uz kauciju od 300.000 evra.

- Kada su stvari počele da mi budu sumnjive? Jocić me je pozvao i rekao da je Adrijan uhapšen na ulici u Zemunu. Za njim je bila raspisana Interpolova poternica. Jocić mi je rekao da dođem po njega. Zajedno smo otišli do sedišta DB-a, tu smo pokupili jednog bezbednjaka i sa njim otišli u OUP Zemun, gde je bio Adrijan. Taj bezbednjak je Adrijana izvukao iz stanice, s obrazloženjem da on ne ugrožava bezbednost zemlje i da je potreban državi. Posle toga otišli smo u vilu. Došli su Prodanović i Milosavljević, i Jocić im je ponudio 50.000 maraka da ubiju Goksija, ali i izvesnog Ducu sa Zvezdare. Ponudio im je i 100.000 maraka da ubiju holandskog inspektora koji ga je hapsio. Prodanović i Marjanović su pristali. Tražili su samo da im obezbedi oružje i automobil. Jocić je tada pomenuo i Željka Maksimovića Maku. Rekao im je da ne brinu ništa jer, eto, Maka je ubio policajca na ulici i nikom ništa. 'Ima ko da vas izvuče', rekao im je. Da je Goksi ranjen, saznao sam iz novina posle nekoliko dana. Pozvao sam u vilu, ali se niko nije javljao. Okrenuo sam Milosavljevića, radio je u Sedmom odeljenju beogradske policije. Nije hteo da priča telefonom. Dogovorili smo se da se vidimo u kafiću. Došao je i Prodanović. Rekli su mi da im je Slobodan Radosavljević Bulka dojavio da je Goksi u 'Olimpu', da su pucali, da ne znaju ko je živ, a ko mrtav - priča Đorđević.

Ponuda

Zatim su sva trojica na poziv Sretena Jocića otišla u hotel 'Interkontinental'.

- Tamo nas je Jocić čekao na recepciji. Otišli smo u sobu 406. Njih trojica su se posvađala. Jocić ih je kritikovao što je Goksi samo ranjen, što nisu ubili i Ducu. Nije hteo da im da 25.000 maraka, koliko su tražili. Izvadio je iz džepa 3.000 maraka i to im je dao. Rekao je da će ostatak dobiti kasnije. Tada je od mene tražio da dokrajčim Goksija. Odbio sam. Izbila je svađa, a onda nas je izbacio iz sobe. Jocić je ostao u hotelu i više ga nikad nisam video - priča Đorđević.

U to vreme Đorđević je bio u sukobu i sa bivšim gazdom Momom Romanovićem, vlasnikom kafane 'Kod Tome', u blizini Golupca.

- Tražio sam od Mome da me isplati, a on je odbijao. Pretio je da će me ubiti, da ima dobre veze sa Zoranom Lilićem i Radovanom Stojičićem Badžom. Ispričao sam to Milosavljeviću i Prodanoviću. Oni su predložili da odradimo Momu, uzmemo mu pare i pobegnemo, jer je bilo jasno da ih Jocić neće isplatiti. Prvog avgusta krenuli smo u Golubac. Odmah je došlo do pucnjave sa njegovim obezbeđenjem. Mi smo pobegli i dva heklera, iz kojih je prethodno pucano na Goksija, bacili smo u Dunav. Policija nas je uhapsila u autobusu. Istog dana našli su i oružje. Veštačenjem je utvrđeno sa su to isti pištolji.

L. T.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.