Joca Amsterdam se opirao hapšenju i psovao policiju

Izvor: Blic, 28.Feb.2012, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joca Amsterdam se opirao hapšenju i psovao policiju

Pripadnik Interventne jedinice policije Milorad Savić svedočio je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu da se Sreten Jocić - Joca Amsterdam opirao hapšenju u oktobru 2007. u restoranu gde je slavio rođendan.

Savić je ispričao da je na hapšenje došao po nalogu nadređenih i da je Jocić njega i kolege psovao, vređao i omalovažavao, ali da ih nije udario.

Izveli su ga napolje, kako je rekao Savić, sa lisicama na rukama iza leđa, jer je postojala sumnja da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će se opirati hapšenju.

- Negodovao je, psovao, omalovažavao nas i odgurivao telom, ali nas nije udario - ispričao je pripadnik interventne jedinice na suđenju Jociću koje je iz bezbednosnih razloga, kao i do sada održano u posebnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Jociću se u ovom postupku sudi za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti, pošto se opirao hapšenju 26. oktobra 2007. u restoranu gde je slavio rođendan sa prijateljima.

Patrola interventne policije navodno je došla po prijavi, uhapsila ga, a on je sutradan već pušten iz policijskog pritvora.

Jocić je negirao da se opirao hapšenju navodeći "nisam ja Dragan Džajić ili Zvezdan Terzić da mislim da će mi stavljanje lisica ugroziti renome".

- Mnogo sam puta hapšen i uvek sam pružao ruke, ali to nije razlog da mi se one polome - rekao je Jocić koji je prilikom tog hapšenja lakše povređen.

On je u novembru izlažući odbranu na ovom sudjenju ispričao da je 26. oktobra 2007. bio uhapšen kako bi bio sprečen da pomogne svom prijatelju da na aukciji kupi "Robne Kuće Beograd".

Suđenje se nastavlja sutra saslušanjem policajaca koji su takodje bili na licu mesta. Jociću se takođe sudi u Specijalnom sudu u Beogradu za organizovanje ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića 23. oktobra 2008. u Zagrebu, dok je pravosnažno osudjen na 15 godina zatvora za višestruko ubistvo na Olimpu 1995.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.