Izvor: Blic, 13.Mar.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jestrovićevi ucenjivači pušteni iz pritvora

Četvoro osumnjičenih za ucenjivanje fudbalera "Crvene zvezde" Nenad Jestrovića pušteni su iz pritvora, izjavila je danas Tanjugu portparol Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić.



Jestrović je juče u Okružnom sudu u Beogradu svedočio u istrazi protiv četvoro osumnjičenih da su ga ucenjivali i tražili da im isplati 200.000 evra.

Pošto je Jestrović saslušan, prestao je zakonski osnov za dalji pritvor sumnjičenima, odnosno moguænost da utiču >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na svedoke.

Zbog ucenjivanja Jestrovića i pretnji da će, ukoliko ne dobiju 200.000 evra u javnost pustiti film na kojem su on i Angelina Misirkić u kompromitujućim scenama, istraga se vodi protiv Filipa Stojanovića, Srđana Dokmanovića, Danila Jovanovića i Misirkićeve.

Za krivično delo ucene predviđena je kazna zatvora od dve do 10 godina.

Beogradski mediji su preneli da je Misirkićeva pozvala Jestrovića u stan u kojem je osumnjičena grupa sakrila kameru koja je snimila kompromitujuće scene.

Misirkićevoj je navodno za "usluge" obeæano 40.000 evra. Kada je Jestroviću nekoliko dana kasnije predočeno da će kompromitujuæa video kaseta biti prosleđena medijima ako ne plati 200.000 evra, on se obratio policiji i ucenjivači su ubrzo uhapšeni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.