Jestrović:Šarić VAC-u prodao Štampu za 25 miliona evra

Izvor: Glas javnosti, Beta, 17.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jestrović:Šarić VAC-u prodao Štampu za 25 miliona evra

BEOGRAD - Optuženi Nebojša Jestrović, koji se tereti da je oprao više od 20 miliona evra koji je grupa Darka Šarića uzela švercom kokaina, izjavio je da je Šarić za 25 miliona evra nemačkoj kompaniji "VAC" prodao preduzeće "Štampa sistem".

Šarić zna napamet "Gorski vijenac"

Jestrović je rekao da je Šarić

novac stekao prodajom cementa na Kosovu i poker aparatima. On je

ustvrdio da nikada nije čuo da se njegov venčani kum i najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << drug

Darko Šarić bavio švercom kokaina, ali da zna da je Šarić bio prvak na

školskim takmičenjima iz hemije i biologije i da "napamet zna pola

Gorskog vijenca".

Beta

On je istakao da je prodaja izvršena posle pregovora sa prvim čovekom kompanije "VAC" Bodom Hombahom, kao i da je novac kojim je "VAC" kupio "Štampu" čist, dodajući da je novac preko "Rajfajzen banke" iz Beča regularno legao na račun prodavaca te da novac nije uplatio direktno "VAC", nego sestrinska firma iz Beča.

"Prodavci su bili Šarić i Najka Bokan, ćerka Vanje Bokana, a Darko je pet miliona evra dao Sanji Bošković, bivšoj Bokanovoj supruzi. Šarić je bio suvlasnik "Štampe", a nije uložio ni dinar u to preduzeće, nego svoj autoritet. On  je zaštitio Najku kojoj su pretili ubistvom, pa mu je ona poklonila pola svog vlasništva u Štampi",  rekao je Jestrović.

Jestrović je odbio da odgovori na pitanja tužioca Saše Ivanića o učešću u privatizacijama Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Jestrović je rekao da poznaje Stanka Subotića Caneta, kome se pred Specijalnim sudom sudi za šverc cigareta. On naveo da je u Ženevi prisustvovao razgovoru Subotića i Šarića kada je preduzeće ruskog biznismena Olega Deripaske nameravalo da kupi "Futuru plus", ali to nije bilo moguće pošto je bila pod stečajem i u blokadi.

Optuženi Jestrović je više puta ponovio da se plaši za svoj život, ali nije rekao koga se boji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.