Jeli roštiljske kobasice, muž umro, žena pala u komu

Izvor: Vesti-online.com, 22.Avg.2015, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeli roštiljske kobasice, muž umro, žena pala u komu

Uzrok smrti Žarka Petrića (70) iz mesta Zvečka kod Obrenovca, koji je u sredu preminuo u porodičnoj kući pošto je pojeo roštiljsku kobasicu, još nije utvrđen, ali se ispituje da li je tragediji kumovao višak natrijum-nitrita, koji se koristi pri pravljenju mesnih prerađevina. Roštiljskim kobasicama su se otrovale i Žarkova supruga Milesa (53) i njegova rođena sestra Dragica Stublinčević, koje se oporavljaju na VMA.

Zbog sumnje da je svojim komšijama prodao otrovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kobasice, u obrenovačku policiju priveden je mesar Goran M. (50), ali je posle saslušanja pušten na slobodu.

- Još ne znam od čega je umro moj ujak, ali su mi rekli da su u krvi moje majke i ujne Milese našli količinu nitrita koja je bila veća od dozvoljene. Nitrit se, inače, koristi pri pravljenju kobasica, ali prevelika doza izaziva gušenje. Ne znam da li je to uzrok smrti mog ujaka jer ću rezultate autopsije dobiti za dva meseca. Ujak jeste bio srčani bolesnik i astmatičar, ali opet, nije bio toliko slab. Bio je sav modar kad je umro - rekao je za "Alo" Zoran Stublinčević (43), sestrić pokojnog Žarka.

On kaže da je njegova ujna kobnog dana kupila od Gorana M. kobasice zbog kojih su kasnije završile u bolnici.

- Ujna ih je uzela od Gorana, koji inače radi u jednoj mesari, ali se i privatno bavi proizvodnjom kobasica. Tog dana su kobasice jeli u dva-tri navrata, a onda nas je ujna zvala oko 21 sat da kaže da je ujak umro. Nije tada primetila ništa neobično. Moja majka je otišla te večeri da bude sa njom kući i ujna ju je počastila tim kobasicama. Sedele su celu noć uz mog pokojnog ujaka, a majka je oko 6 ili 6.30 primetila da se ujna onesvestila na stolici, pa smo odmah pozvali Hitnu pomoć. Ujni su usta i ruke pomodrele, kao i mojoj majci, koja je i povraćala, pa sam je odvezao u Hitnu pomoć u Obrenovcu. Prebačene su na VMA, na toksikologiju, a ujna je faktički bila u komi i jedva se izvukla. Moja majka je bolje prošla jer je uzela malo te roštiljske kobasice - ispričao je Zoran.

Zoran kaže da je mesar Goran M. došao da mu kaže da je i u svoje kobasice stavljao istu količinu nitrita, ali da se njegovim ukućanima nije ništa desilo.

- On me je zvao i rekao mi da je iste takve kobasice pravio i za sebe, da su ih svi jeli, ali da im ništa nije bilo. Ne znam šta da kažem. Čekaću zvanični nalaz obdukcije - rekao je sestrić preminulog Petrića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.