Izvor: Blic, 14.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan brat sahranjen, drugi se skriva

Jedan brat sahranjen, drugi se skriva

BEOGRAD - Miloš Nedeljković, finansijski direktor 'Puteva Srbije', juče se nije pojavio na Bežanijskom groblju, na sahrani mlađeg brata Zorana (41) koji se u ponedeljak obesio u pritvorskoj ćeliji Okružnog zatvora u Beogradu, već je samo poslao cveće sa posvetom.

Zoran Nedeljković uhapšen je 24. maja i označen je kao jedan od vođa drumske mafije osumnjičene za višemilionske pronevere na naplatnim rampama. Zanimljiva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je podudarnost da je samo dan posle toga njegov brat Miloš otišao na godišnji odmor. Izvor 'Blica' iz 'Puteva Srbije' rekao je da se Miloš Nedeljković na dan hapšenja svog brata vraćao sa službenog puta iz Pule, zajedno sa direktorom 'Puteva Srbije' Brankom Jocićem. Sutradan, kaže naš izvor, direktor Jocić ekspresno izdaje Nedeljkoviću rešenje o korišćenju godišnjeg odmora. Uprkos tome što se u zahtevu za sprovođenje istrage ne pominje Miloš Nedeljković, njemu se od 24. maja gubi svaki trag.

U krivičnoj prijavi koju je podnela policija ta grupa se tereti da je od 2000. godine do trenutka hapšenja prevarom oštetila državu za više od 700 miliona dinara.

- Tužilaštvo nema apsolutno ništa protiv Zorana. A Miloš čak nije pomenut ni u zahtevu za sprovođenje istrage - tvrdi advokat Dragoljub Đorđević, koji mu je bio branilac.

Braća Nedeljković su bili kontrolori naplate putarine do 2003. godine, kada su obojica otišli iz preduzeća. Godinu dana kasnije Miloša je u preduzeće vratio sadašnji direktor Branko Jocić. Prvo je bio načelnika Odeljenja za naplatu putarina, a ubrzo je postao i finansijski direktor.

A. Ž. A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.