Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2015, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrešetan u BG zbog krađe 300 kg kokaina?

Goran Radoman (37) sa Cetinja, koji je u četvrtak uveče izrešetan ispred lifta u jednoj zgradi u Beogradu, bio je upozoren da će biti ubijen u osveti zbog krađe 300 kilograma kokaina u Španiji, vrednog 15 miliona evra.

Samo 12 sati pre ubistva, u Podgorici je u vazduh dignut "audi A8" koji pripada Milanu Vujotiću (32), bliskom Radomanovom prijatelju. Obojica su u crnogorskoj policiji zavedeni kao pripadnici škaljarskog klana, a dizanje u vazduh blindiranog vozila bila je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << najava i da se njemu sprema sačekuša.

Radoman je ubijen u noći između četvrtka i petka kod lifta podzemne garaže u Ulici Jurija Gagarina 26a, gde ga je sačekao ubica sa "heklerom" i u njega ispalio 25 hitaca. Neposredno pre smrti Radoman je tražio srpsko državljanstvo.

- Njegov zahtev je odbijen upravo zbog operativnih podataka koje policija ima o njemu i bratu Vladanu. Sigurni smo da je državljanstvo tražio zbog narkoposla, kako bi izbegao izručenje ukoliko neka od stranih zemalja za njim raspiše poternicu - rekao je izvor "Blica" i dodao da je za mlađim Vladanom poternicu raspisala policija Italije.

Goran i njegov brat Vladan su pod lupom svih svetskih bezbednosnih službi zbog sumnji da krijumčare kokain iz Južne Amerike u Evropu. Vlasnici su pomorske transportne kompanije, koja je u stvari bila pokriće za šverc narkotika.

- Braća su bila često u Kotoru. Kretali su se i po Holandiji i Italiji, kao i lučkim gradovima Južne Amerike, gde imaju logističke baze za krijumčarenje - kaže sagovornik "Blica".

Braća su imala i falsifikovane dokumente, koje su obezbedili preko “prijatelja” iz Hrvatske.

- Krajem 2009. oni su sarađivali sa Darkom Šarićem, a šverc kokaina nastavili su i posle akcije Balkanski ratnik. Napravili su kontakt u Južnoj Americi, u Italiji sa ozloglašenom Ndrangetom. Ta saradnja je Gorana i koštala života, jer je pre mesec dana u Marbelji ukradeno 300 kilograma kokaina, zbog čega je i usledila osveta, odnosno njegovo ubistvo - objašnjava sagovornik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.