Izgrlili se, pa potegli pištolje

Izvor: Blic, 07.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgrlili se, pa potegli pištolje

BEOGRAD - U obračunu u kafani „Užice" u Beogradu juče ujutru oko 5.30 sati ranjeni su Miroslav Jovanović (30) i Vladimir Bijelić (26). Motiv obračuna za sada nije poznat, a povređeni Beograđani su u teškom stanju prevezeni u Urgentni centar, gde su i operisani.

Kako „Blic" saznaje, oko ponoći su u restoran „Užice" u Ulici dr Milutina Ivankovića 2a, na Autokomandi, došle dve grupe momaka. Prema rečima svedoka, oni nisu stalni gosti restorana. U maloj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sali Bijelić je sedeo sam, dok je Jovanović sa trojicom drugova sedeo za susednim stolom. U to vreme u kafani bilo je desetak gostiju.

- Celo veče čašćavali su jedni druge, poručivali piće i večeru. Odjednom je mladić prišao momku koji je sedeo sam za stolom. Počeli su da se grle i ljube i ništa nije ukazivalo na to da će početi pucnjava. Ne znamo pravi razlog zbog čega se to dogodilo - priča konobar.

Ali, već sledećeg trenutka, Jovanović i Bijelić izvukli su pištolje i pucali jedan u drugog.

- Ispaljen je sigurno ceo šaržer i srećom niko od osoblja i gostiju nije povređen. Jasno je da je reč o obračunu. Ove momke ranije nisam viđao u kafani - kaže konobar koji je u trenutku pucnjave stajao za šankom.

Nakon prvih ispaljenih hitaca, Jovanović je potrčao napolje, a za njim je krenuo Bijelić. Momka s kojim se nekoliko minuta pre toga izljubio, sustigao je i pucao u njega. Ranjeni Jovanović je pao, a takođe povređeni Bijelić zaustavio je taksi koji ga je odvezao u Urgentni centar. Jovanovića je u Urgentni centar prevezla Hitna pomoć koja je došla po pozivu osoblja kafane.

- Dvadeset godina postoji ova kafana i do sada se nikada ništa slično nije dogodilo - kaže uznemireni vlasnik restorana Radomir Karaklić.

Posle pucnjave, tri automobila gostiju kafane, BMW, „alfa romeo" i „golf", odvezeni su pred zgradu policije. Operativci su razgovarali i sa gostima da bi utvrdili kako je i zašto došlo do pucnjave. Motiv potezanja oružja nije poznat jer sa povređenim mladićima, koji su u teškom stanju, još nije razgovarano.

Obojica ranjenih mladića odranije su poznata beogradskoj policiji.

Nađena tri pištolja

Policija je u restoranu našla tri pištolja. Jedan je bio u dvorištu, drugi u maloj sali, a treći ispred restorana. Sumnja se da je Vladimir Bijelić oružje izbacio kroz prozor taksija u koji je seo posle pucnjave, a da je Miroslav Jovanoviću pištolj ispao u kafani. Pištolj, koji je nađen u dvorištu, najverovatnije je bacio neko od gostiju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.