Iz jame izvučena tela dvojice rudara

Izvor: Akter, 06.Sep.2014, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz jame izvučena tela dvojice rudara

Spasilačke ekipe izvukle su tela dvojice od pet rudara, poginulih u rudniku mrkog uglja "Raspotočje" kod Zenice, a akcija će biti nastavljena danas i sutra

Očekuje se da tela još dvojice rudara budu izvučena iz jame rudnika do 20 časova, a telo petog nastradalog biće izvučeno sutra.

Članovima spasilačkih timova bilo je potrebno više od 48 sati da prokopaju prolaz kroz koji bi mogli da izvuku tela poginulih u nesreći, u kojoj je, posle obrušavanja zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u jami i pristupnim hodnicima, zatrpano 34 rudara.

Njih 29 preživelo je nesreću i spaseno u petak popodne, podsetile su agencije.

Spasilački timovi teško će moći da dođu do tela petog poginulog rudara, jer do dela rudnika u kojem se ono nalazi, treba prokopati prolaz od još 150 metara.

Izvlačenju tela rudara prisustvuju njihove kolege iz druge smene, članovi porodica, kao i glavni federalni rudarski inspektor Nuraga Duranović i dežurna kantonalna tužiteljka Senada Tarabar.

Tačan uzrok smrti rudara biće poznat posle obdukcije tela, ali Duranović smatra da su se oni ugušili metanom posle "gorskog udara" koji je pogodio rudnik i obrušio velike količine zemlje.

Zbog nesreće u rudniku, premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdija Lipovača, proglasio je nedelju, 7. septembar, Danom žalosti u ovom kantonu.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Iz jame Raspotočje izvučena tela četvorice rudara

Izvor: Blic, 07.Sep.2014, 09:33

Spasilačke ekipe izvukle su tela četvorice od pet rudara, poginulih u rudniku mrkog uglja “Raspotočje” kod Zenice, a akcija će biti nastavljena i danas...Prvo su juče popodne izvučena tela rudara Mehemeda Dizdarevića i Mehmedalije Halilovića, da bi naveče spasioci došli do tela još dvojice...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.