Izvor: Blic, 16.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Birčaninove ne bi videli Đinđića

Iz Birčaninove ne bi videli Đinđića

BEOGRAD - Uviđaj na mestu ubistva dr Zorana Đinđića, koji je obavljen na zahtev prvooptuženog Milorada Ulemeka Legije, otklonio je i teoretsku mogućnost da je smrtonosni hitac na premijera ispaljen sa zgrade u Birčaninovoj broj 6, kaže za 'Blic' dobro upućen izvor iz pravosuđa.

Osim što su izmerene razdaljine od mesta atentata do Gepratove 14, Birčaninove 6, Nemanjine 9, kao i do zgrade preko puta ove poslednje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uviđaj je iskorišćen da se postavi automobil na mesto na kojem je bio parkiran BMW, iz koga su 12. marta 2003. godine izašli premijer Đinđić i njegov telohranitelj Veruovć, koji su pogođeni, dodaje naš izvor.

- Sada je potpuno jasno da nije moglo da se puca iz pravca Birčaninove, čak kada bismo potpuno isključili mogućnost da je atentator bio u zgradi u Gepratovoj ulici. Mesto na kojem je premijer bio pogođen ne vidi se sa terase zgrade u Birčaninovoj 6 - kaže naš izvor.

Međutim, odbrana misli drugačije i polaže nadu da će nemački stručnjaci sa Instituta za kriminalističku tehniku u Vizbadenu promeniti mišljenje i uzeti u obzir mogućnost da je pucano iz Birčaninove broj 6. Oni se nadaju preokretu, iako su im nakon dopunskog balističkog izveštaja iz Vizbadena, kojim je potvrđen nalaz naših veštaka, profesora sudske medicine Dušana Dunjića i balističara Milana Kunjadića, veoma sužene mogućnosti.

- Ne može da se uzima kao aksiom da je pucano iz Gepratove, već to mora da se dokaže. S obzirom na uviđaj i neke prethodne dokaze, mislimo da varijanta da je pucano iz Birčaninove može još da opstane - rekao je za 'Blic' advokat Aleksandar Popović, branilac braće Miloša i Aleksandra Simovića i Vladimira Milisavljevića Budale.

Zato Popović i njegove kolege najavljuju da će prekjučerašnji uviđaj iskoristiti da nemačkim stručnjacima postave veliki broj pitanja. Iz uviđaja koji je obavljen može se naslutiti da će sud uvažiti predloge da se obavi rekonstrukcija atentata, što dosad nije učinjeno. I advokati optuženih i pravni zastupnik Milana Veruovića, advokat Božo Prelević insistiraju na rekonstrukciji atentata. Vuk Z. Cvijić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.