Izvor: Politika, 26.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv nove grupe vehabija

Specijalno tužilaštvo podnelo je zahtev za otvaranje istrage protiv nove grupe vehabija. Kako je saopšteno iz tog tužilaštva, za terorizam i nedozvoljeno držanje oružja i municije osumnjičeni su Nedžad Bulić, Adis Murić, Enes Mujanović i Džavid Bulić iz Novog Pazara, kao i Bajram Aslani iz Kosovske Mitrovice.

Istraga koju će voditi Specijalni sud za organizovani kriminal treba da utvrdi da li je ova grupa bila povezana sa petnaestoricom vehabija, protiv kojih je pre 10 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << podignuta optužnica. U saopštenju se navodi da su obe grupe vehabija osumnjičene za krivična dela sa istovetnim ciljevima i na istom delu teritorije Srbije.

Specijalno tužilaštvo podiglo je 14. septembra optužnicu protiv 15 pripadnika vehabija, koji su uhapšeni u martu i aprilu na planini Ninaji kod Novog Pazara. U policijskoj akciji kod mesta Žabren otkriven je kamp u kojem je nađena velika količina oružja, municije, eksplozivnih sredstava, vojne opreme, hrane i sanitetskog materijala. U selu Donja Trnava u aprilu je u obračunu sa policijom ubijen vođa vehabija Ismail Prentić, a ranjen je jedan policajac.

D. Č.



[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.