Istraga o tragediji na vojnom poligonu u toku

Izvor: Studio B, 19.Jun.2012, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o tragediji na vojnom poligonu u toku

Po naredbi ministra odbrane Dragana Šutanovca s dužnosti je, do njenog okončanja suspendovano pet nadležnih starešina.

Istraga o nesreći u kojoj je na poligonu "Pasuljanske livade" poginulo dvoje, a ranjeno sedam kadeta i kadetkinja Vojne akademije je u toku, a po naredbi ministra odbrane Dragana Šutanovca s dužnosti je, do njenog okončanja suspendovano pet nadležnih starešina.

Ministar odbrane je, do okončanja istrage, udaljio s dužnosti pet oficira u lancu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << komandovanja koji su učestvovali u pripremi vežbe "Diplomac 2012" na "Pasuljanskim livadama", izjavio je danas Tanjugu predstavnik Ministarstva odbrane pukovnik Milivoje Pajović.

On je naveo i da je istraga koju sprovodi Komisija formirana po naredbi ministra odbrane u toku a da je stanje povređenih stabilno.

Načelnik Vojno-medicinske akademije brigadni general Marijan Novaković izjavio je danas da je zdravstveno stanje kadeta koji su povređeni u eksploziji na vojnom poligonu Pasuljanske livade stabilno i da se oni oporavljaju.

Novaković je Tanjugu kazao da su povređenima urađene i analize krvi, da su nalazi dobri i da nemaju bolove. On je podsetio da dvoje kadeta imaju povrede grudnog koša, a da ostali imaju manje povrede po telu.

Dva kadeta Vojne akademije poginula su juče u eksploziji na poligonu Pasuljanske livade, dvoje je teže ranjeno, a petoro je zadobilo lakše telesne povrede. Nesreća se dogodila oko devet časova ujutru kada je eksplodirala zaostala granata kalibra 30 milimetara koju je pronašao jedan od kadeta. Povređeni su najpre bili zbrinuti u Opštoj bolnici u Ćupriji, a potom su prevezeni na VMA.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.