Istraga o smrti mladića na žurki

Izvor: Blic, 05.Okt.2011, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o smrti mladića na žurki

Iako rezultati obdukcije tela Nenada B. (17) iz Preljine kod Čačka, koji je iznenada preminuo u nedelju ujutro tokom boravka na žurki, još nisu zvanično poznati, iz istrage saznajemo da sve ukazuje da je uzrok smrti učenika drugog razreda Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku trovanje alkoholom. Prema rečima osoba iz Nenadovog okruženja, on i njegovi prijatelji su u relativno kratkom intervalu popili veliku količinu različitih alkoholnih pića.

Grupa srednjoškolaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Preljine, u kojoj je bio i Nenad B., okupila se u subotu uveče na roštilju u jednoj kući na granici Preljine i Donje Trepče, koju su prethodno iznajmili. Veliko društvo razišlo se pola sata iza ponoći, a na žurki su ostali i nastavili da piju Nenad i još dvojica njegovih drugova.

- Rečeno nam je da su njih trojica mešali pića i da je svako od njih popio blizu litar žestokih alkoholnih pića. S obzirom na to da je loše podnosio alkohol jer ga do tada praktično nije ni konzumirao, Nenad je posle izvesnog vremena zaspao i počeo da hrče. U jednom trenutku pridružio im se još jedan stariji poznanik koji je primetio da sa dečakom nešto nije u redu i da su mu pomodrele usne. Drmali su ga, šamarali, ali on se nije budio niti je davao znake života - kaže jedan od Nenadovih komšija.

Vidno uznemireni, mladići su pozvali Hitnu pomoć i zatražili savet kako da pomognu pijanom drugu, ali nisu tražili intervenciju medicinske ekipe, što je zabeleženo na snimcima koji se evidentiraju prilikom svakog poziva upućenog Službi hitne pomoći.

- Neko od starijih drugara pozvao je tačno u 3.53 i zatražio savet kako da se ponaša jer je Nenad bio vidno pijan i u nesvesnom stanju. Rečeno im je da ga okrenu na bok, da proprate kako se ponaša i da obaveste roditelje. Posle 35 minuta u Hitnu pomoć su ga dovezli otac i komšija, ali dežurni lekar je, nažalost, samo mogao da konstatuje da je dečak već bio mrtav. Hitna pomoć bi sasvim sigurno izašla na teren, ali zatražen je savet, a ne intervencija, što se jasno može čuti i na snimku - izjavio je direktor Doma zdravlja u Čačku dr Vlade Veličković.

O slučaju je obaveštena policija, kao i istražni sudija Osnovnog suda u Čačku, koji je naložio obdukciju tela nesrećnog mladića, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti Nenada B. Rezultati obdukcije biće poznati za nekoliko dana, ali izvori iz istrage i medicinskog tima nezvanično su nam rekli da sve ukazuje da se radi o akutnom trovanju alkoholom.

- Još ne možemo da poverujemo da se ovo dogodilo. Nenad je bio divan i dobrodušan dečak. Verovatno mu je ta prostodušnost i došla glave jer je, želeći da se pokaže u društvu, uradio ono što do tada nikada nije - kaže jedna od Nenadovih nastavnica iz osnovne škole.

Nenad B. je juče sahranjen na seoskom groblju u Preljini.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.